Η Κεράμεως έστειλε Ασφάλεια σε Φοιτήτρια για μια διαμαρτυρία…«ΟΧΙ» στις διώξεις φοιτητών από σωματεία και συλλόγους της Κρήτης

Απίστευτο! Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεράμεως έστειλε την Ασφάλεια σε Φοιτήτρια, την Ιωάννα Στασινού (μαζί με 7 ακόμη φοιτητές) και πήραν μάλιστα τηλεφώνησαν και στους γονείς της, αν και είναι ενήλικη, για μια Διαμαρτυρία που έκαναν στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Στο πλευρό των φοιτητών οι οποίοι διώκονται, με παρέμβαση Κεραμέως, για τον «εγκλεισμό» του κοσμήτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης, τάσσονται σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι της Κρήτης.

Χθες, Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή σύσκεψη με τη συμμετοχή σωματείων και φοιτητών, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις διώξεις, ενώ κάλεσαν την κυβέρνηση να «σταματήσει τις αντιδραστικά αναδιαρθρώσεις και την κατασταλτική επίθεση στον χώρο των πανεπιστημίων, αλλά και να πάψει κάθε δίωξη σε βάρος των φοιτητών».

Τη στήριξή τους στους φοιτητές εξέφρασαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης, ΕΛΜΕ Χανίων, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Εργατικό Κέντρο Χανίων, ΠΟΕ ΟΤΑ Σωματείο Οικοδόμων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωματείο Επισιτισμού, Σωματείο Τροφίμων και ποτών κ.α..

Είχε προηγηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του Ιδρύματος το πρωί της ίδιας ημέρας, με αφορμή τις κλήσεις από την Ασφάλεια Χανίων οκτώ φοιτητών στα πλαίσια ανάκρισης που είναι σε εξέλιξη για την υπόθεση «εγκλεισμού».

Μάλιστα, οκτώ φοιτητές, μεταξύ των οποίων τρεις πρόεδροι Συλλόγων, θα παρουσιαστούν την Παρασκευή ενώπιον του ανακριτή, στο πλαίσιο προανακριτικής διαδικασίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης:


«Καταδικάζουμε απερίφραστα στην έναρξη προανάκρισης σε βάρος συνδικαλιστών φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης με την αποστολή κλήσεων για παροχή εξηγήσεων σε 8 μέχρι σήμερα συνδικαλιστές φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλη ΔΣ και τους Προέδρους των ΦΣ Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Την Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε η ίδια η Υπουργός Νίκη Κεραμέως στοχοποιώντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων ενάντια σε προσπάθεια πειθαρχικής δίωξης συνδικαλιστικής δράσης φοιτητή (ανάρτησης αφίσας) και μάλιστα παρακάμπτοντας ακόμη και την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου που είχε ήδη δηλώσει ότι δεν θα προχωρήσει καμία πειθαρχική δίωξη για συνδικαλιστική δράση και είχε θεωρήσει το όλο ζήτημα λήξαν.

Η πρωτοφανής αυτή κίνηση μαζικών διώξεων φοιτητών και φοιτητριών για την συνδικαλιστική τους δράση και την υλοποίηση αποφάσεων των φοιτητικών τους συλλόγων αποτελεί ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες και ποινικοποίηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος. Πρέπει να βρει απέναντι, όχι μόνο τη νεολαία, αλλά και κάθε σωματείο, συνδικάτο, κάθε φορέα και συλλογικότητα του εργατικού και λαϊκού κινήματος. 

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και κατασταλτική επίθεση στο χώρο των πανεπιστημίων, την προσπάθεια επιβολής αστυνομοκρατίας, τη στοχοποίηση φοιτητών και φοιτητριών που αγωνίζονται για τις σπουδές και το μέλλον τους. 

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης ενάντια στις διώξεις συνδικαλιστών φοιτητών.

Καλούμε κάθε συνδικάτο και σωματείο, κάθε Χανιώτη και Χανιώτισσα να στηρίξει τους φοιτητές και να πλαισιώσει τις κινητοποιήσεις τους. 

Ζητάμε να πάψει κάθε δίωξη σε βάρος των φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης».

πηγή: https://netakias.com/, ΕΦΣΥΝ