Εμπρός προς τα πίσω. Αναβίωση των «ομάδων συλλήψεων» στην ΕΛ.ΑΣ.

Επανέρχεται στην ΕΛ.ΑΣ. ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των «ομάδων συλλήψεων» που είχε εγκαταλειφθεί για χρόνια. Η πρόβλεψη είναι σε κάθε διμοιρία ΜΑΤ να υπάρχει ομάδα 5-6 ατόμων που θα προβαίνουν σε προσαγωγές και συλλήψεις και όπου κρίνεται αναγκαίο

Με στόχο μέχρι τον Νοέμβριο να έχει ολοκληρωθεί ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς οι αλλαγές στην αντιμετώπιση επεισοδίων και ταραχών.

Επανέρχεται λοιπόν στην ΕΛ.ΑΣ. ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των «ομάδων συλλήψεων» που είχε εγκαταλειφθεί για χρόνια.

Η πρόβλεψη είναι σε κάθε διμοιρία ΜΑΤ, να υπάρχει και μία ομάδα 5-6 ατόμων που θα προβαίνουν σε προσαγωγές και συλλήψεις και όπου κρίνεται αναγκαίο θα έχει μαζί και εποχούμενους αστυνομικούς σε μικρού κυβισμού μηχανές, όπως ήταν παλιά η Ομάδα ΔΕΛΤΑ.

Οι εποχούμενες ομάδες στα μικρού κυβισμού μηχανάκια δεν είναι σίγουρο ακόμα πως θα ονομαστούν, σε ό,τι αφορά την επιχειρησιακή τους δράση όμως θα είναι επικουρική στα ΜΑΤ, όπου κρίνεται αναγκαίο για άμεση πρόσβαση και μετακίνηση στα στενά όπως των Εξαρχείων και οι αστυνομικοί που θα εκπαιδευτούν σε αυτόν τον ρόλο θα ανήκουν στα ΜΑΤ.

Σύμφωνα με κορυφαίες πηγές από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σκοπός αυτού του σχεδιασμού δεν είναι να μοιάζει αστυνομοκρατούμενη ή εμπόλεμη ζώνη τα Εξάρχεια, αλλά να αντιμετωπιστεί η ανομία στην ευαίσθητη και ιστορική αυτή γειτονιά της Αθήνας.

Αναδημοσίευση από: news247.gr