ΟΣΥΠΑΕ- Επαναφορά των αιρετών στο Συμβούλιο Επιλογής Προισταμένων ως δείγμα διαφάνειας και σεβασμού

Με ανακοίνωσή της η ΟΣΥΑΠΕ καταγγέλλει τις  απανωτές ρυθμίσεις της  κυβέρνηση της ΝΔ, για να φέρει  «στα μέτρα της» τις διαδικασίες επιλογής των υπηρεσιακών στελεχών.

Καταγγέλλει ότι: «Οι νόμοι 4623/2019 και 4674/2020, όχι μόνο αύξησαν την μοριοδότηση  των  αδιαφανών και υποκειμενικών κριτηρίων σε βάρος των τυπικών προσόντων, της εργασιακής εμπειρίας και της προϋπηρεσίας , αλλά αφαίρεσαν και τους αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων από τα συμβούλια επιλογής προϊσταμένων (ΣΕΠ).

Με μια απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ρύθμιση καταργήθηκε η συμμετοχή των αιρετών των εργαζομένων στα ΣΕΠ και αντικαταστάθηκε με υπηρεσιακά στελέχη, τοποθετώντας μεταξύ άλλων και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της κάθε Περιφέρειας, δηλαδή τον μετακλητό υπάλληλο του Περιφερειάρχη.

Η αδιαφάνεια και οι σκοπιμότητες στο μεγαλείο τους!

Η ρύθμιση αυτή αποτυπώνει τις επιλογές των τελευταίων κυβερνήσεων που περιόρισαν τις αρμοδιότητες των υπηρεσιακών συμβουλίων και των αιρετών, που συμμετέχουν σε Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΥΣ) & ΣΕΠ και υποδηλώνει ότι κυβέρνηση, υπουργοί και Περιφερειάρχες δεν μπορούν ούτε να ανεχτούν την παρουσία των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων. Φοβούνται τις αποκαλύψεις των χειρισμών και των επιλογών τους, φοβούνται μήπως επιλεγούν σε θέσεις ευθύνης μη «ημέτεροι» υπάλληλοι.»

Καταλήγοντας να διατυπώσει το αίτημα για » επαναφορά των δύο αιρετών στο ΣΕΠ, ως ελάχιστο δείγμα διαφάνειας και σεβασμού των διαδικασιών¨ζητώντας  την προώθηση σχετικής ρύθμισης.