Εμπαιγμός με το Ανθυγιεινό. 3 μήνες (!!) και ακόμα να εκδοθεί η ΚΥΑ. Το «Επιτελικό Κράτος» των ΑΧΡΗΣΤΩΝ. Και η ΠΟΕΔΗΝ; Σςςς… ΑΡΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΜΑ:

Στις 13/2/2023, οι Υπουργοί Οικονομικών και Υγείας ανακοίνωσαν με Δελτίο Τύπου την αναθεώρηση της υπάρχουσας ΚΥΑ για το Ανθυγιεινό. Με βάση τα όσα ανέφερε ο κ. Πλεύρης με δηλώσεις, θα υπήρξε σχετική αύξηση ποσού σε ειδικότητες, κάποιες δεν θα είχαν  μεταβολές ενώ  θα έμπαιναν νέες ειδικότητες στη χορήγηση του, αναδρομικά από 1/1/2023. Μάλιστα ήταν τέτοια η «χαρά τους» που δεν ντράπηκαν να μιλήσουν για αυξήσεις έως 2400€(!!) ( ξεχνώντας ότι ήδη ότι η Α κατηγορία έπαιρνε ήδη (150Χ12) 1800€…) 

Μάλιστα, η αντίστοιχη ΚΥΑ για το Ανθυγιεινό, που αφορούσε τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες εκδόθηκε την επόμενη μέρα, στις 14/2/2023. Και έχουν ήδη πληρωθεί…

Από τότε, οι μέχρι τότε λαλίστατοι υπουργοί Υγείας και Οικονομικών, έχουν εξαφανιστεί και αναζητείται η ΚΥΑ μεταξύ Υπουργείων και Εθνικού Τυπογραφείου.

Έφτασε μάλιστα, ο κ. Πλεύρης, χωρίς να ντρέπεται, να «διαφημίζει» στα social media ότι έχει ήδη ΔΟΘΕΙ η «αύξηση» του Ανθυγιεινού στους Υγειονομικούς υλοποιώντας η Κυβέρνηση τα όσα είχε υποσχεθεί για τους Υγειονομικούς.

Από τη δύσκολη θέση που έχει βρεθεί η Κυβέρνηση με τις παλινωδίες και τις καθυστερήσεις σχετικά με την έκδοση της  ΚΥΑ, ήρθε να τη βγάλει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Αντί να καταγγείλουν τις καθυστερήσεις και τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης που μια ΚΥΑ σέρνεται εδώ και 3 μήνες χωρίς να εκδίδεται,  και να διεκδικήσουν με κινητοποιήσεις την ΑΜΕΣΗ έκδοση της, τι έκαναν η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και οι «πρόθυμοι» βαστάζοι τους;

Ανέλαβαν να «καλύψουν» τη Κυβέρνηση της Ν.Δ και λειτουργώντας σαν Γραφείο Τύπου του κ. Πλεύρη, με δηλώσεις τους ανακοίνωσαν οι ίδιοι( και όχι το Υπουργείο που μέχρι σήμερα σιωπά..) την έκδοση της ΚΥΑ(!!). Και μάλιστα, διακινούν το σχετικό ΚΑΔ για να παρακολουθούν «ζωντανά»(!!) οι Υγειονομικοί τη πορεία έκδοσης της (επηρεασμένοι προφανώς από τα πρωινάδικα που έχουν μόνιμο στασίδι…)

Και ενώ έχουν περάσει 12 ημέρες από τη σχετική ανάρτηση, ακόμα η ΚΥΑ δεν έχει ΕΚΔΟΘΕΙ(!!).όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς στο σχετικό site του Εθνικού Τυπογραφείου. «Έγγραφο : Δ21101 / 07.04.2023 Αρ. πρωτ. : οικ. 2/35134/ΔΕΠ Θέμα : ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Τεύχος : B. Σε στάδιο επεξεργασίας Δοκιμίου» 

Και προφανώς πάμε για Ιούνιο( και εάν…), όποια χορήγηση, μια και η μισθοδοσία του Μάιου ήδη έχει εκθοδεί.

Προφανώς και η μη έκδοση της μετά από 3 μήνες είναι μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της Κυβέρνησης, με προφανείς μικροκομματικές  σκοπιμότητες «ομηρείας» ( με έντονο προεκλογικό χρώμα..). Και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) με τους «πρόθυμους» και τους βαστάζους για άλλη μια φορά, στάθηκε δίπλα στη Κυβέρνηση της Ν.Δ, άξιος συνεργάτης της. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη…