1 Χρόνο απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ για τα εκτός έδρας!!!. Σωματείο-πλειοψηφία ΠΟΕΔΗΝ «άκρα του τάφου σιωπή..». ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ!!. ΑΡΜΑ

ανακοίνωση ΑΡΜΑ για απλήρωτους ΕΚΑΒ:

Εδώ και ένα χρόνο (από το Νοέμβριο του 2021..) έχει λήξει η σχετική ΚΥΑ για τη πληρωμή των εκτός έδρας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και το «Επιτελικό Κράτος» των Άριστων ακόμα να δώσει λύση!!.

Τον Νοέμβριο του 2021, οι Ιατροί του ΕΚΑΒ αιτήθηκαν αύξηση της αποζημίωσης εκτός έδρας. Το αίτημα έφτασε στο Υπουργείο και εκεί αποφάσισαν να το αντιμετωπίσουν με βάση τη σχετική ΚΥΑ για τα πληρώματα. Εκεί οι «φωστήρες» του Υπουργείου, ανακάλυψαν ότι έχει λήξει(!!) η σχετική ΚΥΑ και δεσμεύθηκαν να ετοιμάσουν νέα ΚΥΑ για να λύσουν το πρόβλημα.

Από τότε έχουν περάσει 12 μήνες(!!) και «ΚΥΑ ακούμε και ΚΥΑ δεν βλέπουμε» από τη Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, αφήνοντας απλήρωτους χιλιάδες εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, αποδεικνύοντας πόσο ανίκανοι και επικίνδυνοι είναι.

Όλο αυτό το διάστημα, που είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, το Σωματείο του ΕΚΑΒ και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) όχι μόνο δεν έχουν αναδείξει το θέμα, αλλά δεν πήραν καμία αγωνιστική πρωτοβουλία για να το λύσουν εδώ και ένα χρόνο. Τέτοια «πλάτη» στη Κυβέρνηση δεν έχουμε ξαναδεί…

Μάλιστα, είναι τέτοιο το μέγεθος της αθλιότητας Υπουργείου- ΕΚΑΒ- Συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, που μεθοδεύουν, μετά από 1 χρόνο, την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ πριν τις εκλογές του Υπηρεσιακού (διαδίδουν ότι είναι έτοιμη από το Πλεύρη και τη καθυστερεί ο Σταικούρας..) με στόχο να το εκμεταλλευτούν μικροπολιτικά, διεκδικώντας η πληρωμή μετά από 1 χρόνο, να «εξαργυρωθεί» στο αποτέλεσμα της κάλπης.

Καλούμε τους εργαζόμενους από τη μία να καταδικάσουν τη πολιτική της Κυβέρνησης που τους αφήνει απλήρωτους εδώ και ένα χρόνο. Και από την άλλη να στείλουν ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας σε όσους παίζουν παιχνίδια στις πλάτες τους και τους κρατούν σε οικονομική «ομηρία» στοχεύοντας στην συνδικαλιστική τους εξαπάτηση και στην υφαρπαγή της ψήφου. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!.

Προφανώς και η εκκωφαντική σιωπή της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δείχνει την «άψογη συνεργασία» τους για τη στήριξη της Κυβέρνησης.

ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!!

Υ.Γ 1: Προφανώς πέρα από την σιωπή του Σωματείου του ΕΚΑΒ για τις απλήρωτες ώρες, εντύπωση προκαλεί και η σιωπή του για τις παράνομες μεθοδεύσεις που έγιναν για το Διορισμό των μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Με Πρόεδρο τον επικεφαλή της ΔΑΚΕ στη ΠΟΕΔΗΝ και «ημέτερους» ετοιμάζονται να τακτοποιήσουν όσους τους «κάλεσαν». Βοά ο τόπος για επικείμενη αναβάθμιση γνωστού «ημετέρου» με κύριο προσόν την υπερπήδηση δεκάδων συναδέλφων, που περιμένουν χρόνια, για να πάρει τη θέση. Να τους χαιρόμαστε…