Με Νόμο δίνουν τα εξιτήρια και τις διακομιδές των Νοσοκομείων στους Ιδιώτες(!!). Δεν θα αφήσουν τίποτα Δημόσιο. ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!! ΑΡΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΜΑ:

Στο νομοσχέδιο «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας» που βρίσκεται σε διαβούλευση, στο άρθρο 38 αναφέρονται τα παρακάτω:

«Οι διακομιδές ασθενών μετά από την ολοκλήρωση της νοσηλείας τους, δύναται να διενεργούνται και από τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στα οποία νοσηλεύονται. Για την εξυπηρέτηση των διακομιδών του πρώτου εδαφίου, τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας δύνανται επικουρικά να συνάπτουν συμβάσεις με φυσικά ή νομικά πρόσωπα, τα οποία είναι κάτοχοι αδειοδοτημένων ασθενοφόρων αυτοκινήτων του ιδιωτικού τομέα.»

Με τη ρύθμιση αυτή, αν ψηφιστεί από τη Βουλή, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των δευτερογενών διακομιδών, αφού τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας δεν διαθέτουν δικά τους ασθενοφόρα και πληρώματα και θα προχωρήσουν σε σύναψη συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρίες.

Αντί η κυβέρνηση να μεριμνήσει έτσι ώστε το ΕΚΑΒ να εξοπλιστεί με τα απαραίτητα Ασθενοφόρα και το αναγκαίο Προσωπικό και να καλύπτει ΟΛΑ τα εξιτήρια ή να προσλάβουν τα Νοσοκομεία Πληρώματα Ασθενοφόρων και σε Συνεργασία με το ΕΚΑΒ να καλύπτει τα εξιτήρια και τις διακομιδές προχωρά στην υλοποίηση της ιδεολογικής και εμμονική της λύση: ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!

Βεβαίως το κόστος με τις αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρίες είναι πολύ μεγαλύτερο για το δημόσιο, αλλά η κυβέρνηση των αρίστων προφανώς σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ενδιαφέρεται για το δημοσιονομικό όφελος, αλλά για την εξυπηρέτηση των ημετέρων που έχουν ιδιωτικές εταιρίες ασθενοφόρων!

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί μία ακόμα ψηφίδα στο παζλ της πλήρους ιδιωτικοποίησης και διάλυσης του ΕΣΥ που επιχειρείται με αυτό το σχέδιο νόμου.

Ο λόγος πλέον ανήκει στους εργαζόμενους και στην κοινωνία, για το αν με τους αγώνες τους μπορούν να βάλουν φρένο στην πορεία διάλυσης του ΕΣΥ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΣΥ-ΕΚΑΒ-ΠΡΟΝΟΙΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!

Υ.Γ: Ενώ είναι σε διαβούλευση ήδη αρκετές ημέρες (από 20 Οκτώβρη…) ή λαλίστατη για άλλα θέματα πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ έχει καταπιεί τη μιλιά της. Αλλά και το Σωματείο του ΕΚΑΒ Αθήνας σιωπά περιέργως… Γιατί ΑΡΑΓΕ; Κάθε απάντηση δεκτή…