ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.«Στήριξη των συναδέλφων που εργάζονται με ευέλικτες μορφές εργασίας στον ΟΑΕΔ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.:

Οι εργασιακές σχέσεις στον ΟΑΕΔ αλλά και σε όλο το δημόσιο αποτελούν πια ένα κακόγουστο μωσαϊκό ευέλικτων μορφών εργασίας που εξυπηρετούν τις κυβερνήσεις και τις διοικήσεις, αλλά όχι την κοινωνία και την ουσία των πραγμάτων.

Οι συνάδελφοι του προγράμματος 55-67 εργάζονται στις υπηρεσίες μας με αποδεδειγμένα θετικά αποτελέσματα κατά κοινή ομολογία και με μια αποκτηθείσα εμπειρία πολύτιμη για τον Οργανισμό. Εντούτοις η Διοίκηση είναι έτοιμη να τους απολύσει και να προσλάβει άλλους, συνεχίζοντας έτσι τον ατέρμονο κύκλο της αναποτελεσματικότητας, των προσδοκιών και των απογοητεύσεων.

Η Διοίκηση προκειμένου να μην προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων του προγράμματος 55-67 προβάλλει ως επιχείρημα την απαγόρευση ανανέωσης συμβάσεων πάνω από 2 χρόνια. Ενημερώνουμε τη Διοίκηση ότι οι συνάδελφοι με το πρόγραμμα 55/67 εργάζονται με πρόγραμμα ανάλογο του προγράμματος των εργαζομένων στην υγεία που οι συμβάσεις τους έχουν ανανεωθεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Ζητούμε την παραμονή των συναδέλφων στον Οργανισμό μέχρι τη θεμελίωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Η εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού και το κοινωνικό πρόσωπο που θα έπρεπε να έχει, επιτάσσουν την παραμονή των εργαζομένων 55-67 στις θέσεις τους. Η απόλυσή τους θα σημάνει την αυτόματη ένταξη τους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ακυρώνοντας και αυτή ακόμα τη φιλοσοφία του προγράμματος.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τους συναδέλφους εργασιακούς συμβούλους (ΣΟΧ). Ενώ λοιπόν είναι αυταπόδεικτο ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες του Οργανισμού, η πρόσληψή τους έγινε με 3 (τρεις) οκτάμηνες ανανεούμενες συμβάσεις, γεγονός που είχαμε επισημάνει ως Ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή. Είναι αδιανόητο εργαζόμενοι που ψάχνουν δουλειά για τους ανέργους να είναι οι ίδιοι εν δυνάμει άνεργοι. Ζητούμε την άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών για τη μόνιμη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν στον Οργανισμό.

Για όλα αυτά, η Ομοσπονδία θα συνεχίσει τις προσπάθειες της, προκειμένου να αποτρέψει αδικίες, να στηρίξει δίκαια αιτήματα, να συμβάλει όσο μπορεί για έναν καλύτερο Οργανισμό, απαλλαγμένο από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, απαλλαγμένο από την αναπαραγωγή ευέλικτων μορφών εργασίας και συμβάλλοντας επί της ουσίας στην επίλυση των σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων.

Για το ΔΣ

ο Πρόεδρος ο Γ.Γραμματέας

Μακράκης Γ. Τηλιγάδας Κ.