ΑΡΜΑ: Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) δεν ΣΤΗΡΙΖΕΙ τους Υγειονομικούς σε Αναστολή που σέρνονται στα Δικαστήρια. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΜΑ:

Στις 19 Οκτώβρη είναι το Δικαστήριο των Υγειονομικών σε Αναστολή, που είχαν συλληφθεί μετά την ειρηνική διαμαρτυρία στην οικεία του κ. Μητσοτάκη.

Πέρα από το εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με τέτοιες ενέργειες (και για να είμαστε ξεκάθαροι, εμείς δεν θα  επιλέγαμε τέτοια μορφή διαμαρτυρίας…) έχουμε πλέον ένα γεγονός. Οι Υγειονομικοί συνελήφθησαν, κρατήθηκαν ένα ολόκληρο βράδυ στα Κρατητήρια και την επόμενη ημέρα οδηγηθήκαν στο Δικαστήριο, όπου όρισε δικάσιμο για την Τετάρτη 19/10.

Με αφορμή το Δικαστήριο, και θεωρώντας ότι η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) θα πράξει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ καταθέσαμε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ τη κάτωθι πρόταση την Τρίτη 11/10: «Στήριξη στους συλληφθέντες Υγειονομικούς. Καλημέρα σε Όλους

Την Τετάρτη 19/10 δικάζονται οι  συνάδελφοι σε Αναστολή που είχαν συλληφθεί κατά τη διαμαρτυρία στο σπίτι του κ. Μητσοτάκη. Προτείνουμε να υπάρξει στάση της ΠΟΕΔΗΝ και Ανακοίνωση- κάλεσμα συμπαράστασης στα Δικαστήρια. Να οριστικοποιηθεί η στάση με βάση την ώρα της εκδίκασης. Ας ελπίσουμε ότι η σχετική Ανακοίνωση θα είναι σοβαρή και υποστηρικτική και όχι παρόμοια με την άθλια Ανακοίνωση που έβγαλε η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, όταν συνέλαβαν τους συναδέλφους.

Περιμένουμε…Για το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα (Α.Ρ.Μ.Α)

Παναγιώτης Παντέλης, μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ».

Με τη πρόταση συμφώνησε και η ΑΣΥ(ΠΑΜΕ) προσθέτοντας να καλυφθούν από τη ΠΟΕΔΗΝ και τα Δικαστικά Έξοδα, όπως και η Παράταξη Αγώνας- Αντίσταση- Ανατροπή.

Από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)…

Μάλιστα, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) προχώρησε στην έκδοση Ανακοίνωσης για τη κινητοποίηση στις 20 Οκτώβρη, χωρίς να υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ-ΟΥΤΕ ΜΙΑ αναφορά στη Δικαστική Δίωξη των Υγειονομικών. Και προφανώς χωρίς να υπάρχει στο σχεδιασμό της ΠΟΕΔΗΝ απόφαση για κινητοποίηση στα Δικαστήρια με στάση αλληλεγγύης και στήριξη με κάλυψη των Δικαστικών εξόδων. Γιατί εάν υπήρχε η «διάθεση» θα αποτυπωνόταν με αναφορά στη σχετική Ανακοίνωση. «Ξεχάστηκε» η 19/10, πάμε κατευθείαν στις 20/10.

Είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στη Ιστορία της Ομοσπονδίας, που η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ στη πράξη συλληφθέντες Υγειονομικούς για διαμαρτυρία, δεν εκδίδει σχετική Ανακοίνωση και δεν αποφασίζει κινητοποίηση στα Δικαστήρια για να εκφράσει τη στήριξη και την αλληλεγγύη της στους συλληφθέντες.

Όπως φαίνεται, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) κινείται πλέον «χωρίς φρένα» στο ολισθηρό κατήφορο της καθημερινής απαξίωσης της Ομοσπονδίας με οδηγό την «ιδιοκτησιακή» της αντίληψη και τις αδιέξοδες μικροκομματικές της επιλογές. Και χωρίς ντροπή, εγκαταλείπουν τους συλληφθέντες Υγειονομικούς ΜΟΝΟΥΣ τους  στη κρίση της Δικαιοσύνης , προσφέροντας τους «θυσία»  στη Κυβέρνηση υλοποιώντας «υπόγειες» συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ τους.

Εμείς, απέναντι στην εγκατάλειψη και την εγκληματική αδιαφορία της πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, θα ζητήσουμε από τις υπόλοιπες Παρατάξεις ΑΣΥ, ΑΑΑ, Ενωτικό Κίνημα, να πάρουμε πρωτοβουλίες με Σωματεία και να κηρύξουν Στάση, Ψηφίσματα συμπαράστασης και συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια, διεκδικώντας την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ των συλληφθέντων Υγειονομικών.

ΟΧΙ στην κρατική καταστολή

Να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος των 38 συναδέλφων.

Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας των εργαζομένων στις μονάδες υγείας και πρόνοιας.

ΟΛΟΙ στη Συγκέντρωση Αλληλεγγύης Τετάρτη 19/10 ώρα 10 π.μ. (Ευελπίδων, κτίριο 8)

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!