Κραυγή απόγνωσης από τους Υγειονομικούς: Οι μάσκες φεύγουν οι αναστολές εργασίας μένουν

Το παράπονό τους εκφράζουν οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή, μέσω των εκπροσώπων τους, καθώς από σήμερα καταργείται η μάσκα, το τελευταίο περιοριστικό μέτρο κατά του κορονοϊού, δεν αίρονται, όμως, οι αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Της Ρούλας Σκουρογιάννηhttps://www.libre.gr/

«Ξέχασαν τις αναστολές εργασίας των υγειονομικών…. Τέλος Ιουλίου, 7.000 ανεμβολίαστοι συνάδελφοι θα βρίσκονται σε αναστολή  εργασίας, λόγω λήξης των πιστοποιητικών νόσησης. Τα πιστοποιητικά νόσησης έχουν καταργηθεί για όλους όπως και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, εκτός των υγειονομικών», υπογραμμίζουν διαμαρτυρόμενοι οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες Υγείας.

«Θα πρέπει λοιπόν να μας εξηγήσουν, -κυβέρνηση και ειδικοί- τι εξυπηρετεί η συνέχιση του μέτρου των αναστολών εργασίας. Είναι τραγική ειρωνεία να τίθενται ως δικαιολογία στο τραπέζι λόγοι προστασίας της δημόσιας υγείας. Τι επιτυγχάνει η κυβέρνηση με τις αναστολές εργασίας;  ….Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια…. Ξεφορτώνεται τη δαπάνη μισθοδοσίας 7.000 υγειονομικών. Αυξάνονται  τα κενά σε προσωπικό και γίνεται ευκολότερα η  ιδιωτικοποίηση  του συστήματος», είναι η απάντηση που δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην Υγεία.

Ταλαιπωρία και για τους εμβολιαζόμενους υγειονομικούς

«Το λιγοστό προσωπικό που απομένει στα νοσοκομεία ταλαιπωρείται νυχθημερόν  με συνεχείς βάρδιες χωρίς να μπορεί να πάρει λίγες ημέρες κανονική άδεια να ξεκουρασθεί.

Οι λαλίστατοι ειδικοί δικηγόροι, συνταγματολόγοι, λοιμωξιολόγοι του φθινοπώρου 2021, που στήριζαν τις αναστολές εργασίας, τι έχουν τώρα να μας πουν για τη χρησιμότητα του μέτρου;  Είναι κρίμα να μη μιλάνε, να σιωπούν και να αφήνουν στο απυρόβλητο την κυβέρνηση, που έχει αφήσει 8 μήνες χωρίς μισθό, στην πείνα, χιλιάδες εργαζόμενους!», καταλήγουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων σε νοσοκομεία και δομές Υγείας.