Βατόπουλος: Αυτό το κύμα της επιδημίας χτυπά κυρίως τους μαθητές

Τι κι αν η Νίκη Κεραμέως πανηγυρίζει μέσω αναρτήσεών της, τι κι αν η κυβέρνηση εμφανίζεται σίγουρη ότι από το 4ο σφοδρό κύμα της πανδημίας δεν απειλούνται οι μαθητές εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στα σχολεία, η πραγματικότητα τη διαψεύδει.

Η υπουργός Παιδείας με ανάρτησή της την Τρίτη εμφανίστηκε να αυτοθαυμάζεται γράφοντας χαρακτηριστικά: «Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων. Πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων. Κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000. Το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%».

Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων. Πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων. Κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000. Το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25% #MaxFM— Niki Kerameus (@nkerameus) November 9, 2021

Λίγες ώρες μετά ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ την άδειαζε επισημαίνοντας ότι αυτή η επιδημία κορωνοϊού χτυπάει, κυρίως, τους μαθητές.

«Η επιδημία είναι κυρίως στις ηλικίες τις σχολικές. Εκεί έχουμε περισσότερα κρούσματα», είπε το μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fstamesakaistaexo%2Fvideos%2F2892865614307650%2F&show_text=false&width=560&t=0

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού επισημαίνοντας ότι εάν συνεχιστεί η ανεξέλεγκτη κατάσταση θα χρειαστεί να ληφθούν περιοριστικά μέτρα για όλους, ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους.

πηγή: avgi