Κυβέρνηση ΝΔ:Αστυνομία είναι η απάντηση σε κάθε ερώτηση

Ας μην προσπερνάμε έτσι εύκολα την ίδρυση αστυνομίας των Πανεπιστημίων(και μόνο η φράση είναι ανατριχιαστική) ή την παβλοφική αντίδραση της ΝΔ, με την αστυνομία να είναι η απάντηση σε κάθε ερώτηση.

Είναι προφανώς μια ιδεοληπτική σχέση που έχει ένα Δεξιό ακροατήριο με την καταστολή. Είναι το βαθύ μίσος για το Πανεπιστήμιο της Μεταπολίτευσης και την υποτιθέμενη κυριαρχία της Αριστεράς. Είναι η προσπάθεια περιορισμού ακόμη και των ακαδημαϊκών ελευθεριών, γιατί η Κοινωνιολογία, κάνει τα παιδιά αριστερά, όπως έλεγε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και νυν υπουργός, Γεωργιάδης.

Είναι και τα ρουσφέτια, η παράδοση των αγροφυλάκων του πατέρα Μητσοτάκη, οι συνοριοφύλακες στη Κόρινθο, και το καινούριο αστυνομικό σώμα στα ΜΜΜ, λες και δεν μας έφτανε ο συνωστισμός εν μέσω πανδημία. Κάπου πρέπει να βολευτούν και τα παιδιά της ΝΔ.

Είναι όλα αυτά, αλλά και κάτι βαθύτερο.

Η μετάσταση της λαίκιστικής Τραμπικής Ακροδεξιάς σε όλο το σώμα της κυβέρνηση. Και είναι μια συνειδητή επιλογή, καθώς δεν υπάρχει τίποτα πια από τις προεκλογικές της υποσχέσεις που να μπορεί να προσφέρει στα στρώματα που την ψήφισαν. Το εκλογικό κοινό της ΝΔ, τα πραγματικά και φαντασιακά μεσαία στρώματα (κυρίως τα δεύτερα) βλέπουν τις ζωές τους να καταστρέφονται, τα μαγαζιά τους να κλείνουν, μια σοβούσα οικονομική κρίση που θα κάνει το Μνημόνιο να μοιάζει με παιδική χαρά και νιώθει φόβο, θυμό και μίσος. Και αυτό το κοινό επιζητά την ψευδαίσθηση της ασφάλειας στις διαλυμένες τους ζωές, νιώθει μια κρυφή, σχεδόν ηδονική ευχαρίστηση με τις στολές και τη κρατική βία καθώς όλα αυτά οργανώνουν κάπως τον κόσμο τους.

Σε αυτά συνδράμουν, η εμπρηστική ρητορική των κυβερνητικών στελεχών, και η διάχυση fake news, όχι από τα social media, όπως στην περίπτωση του Τράμπ, αλλά μέσω των συστημικών μέσων ενημέρωσης.

Και όλα αυτά είναι κρίσιμα, καθώς αυτό κοινό, λαμβάνοντας υπόψη, τις αδράνειες και τις καθυστερήσεις της ελληνικής κοινωνίας μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, όποτε κι αν γίνουν.

Εδώ δεν χρειάζεται να φοβόμαστε την εισβολή των κερασφόρων Μπλέκ, και των υπόλοιπων ψεκασμένων στην Ελληνική Βουλή, είναι ήδη μέσα και νομοθετούν