Κεραμέως / Χιλιάδες πολίτες απαιτούν να αποσυρθεί η τροπολογία «δώρο» στα ιδιωτικά κολέγια

Συλλογή υπογραφών μέσω Avaaz για την απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου Παιδείας να εξισώσει τα πτυχία των κολεγίων με των Πανεπιστημίων

Γιγαντώνονται οι αντιδράσεις για την επιλογή της κυβέρνησης να υποτιμήσει προς όφελος των ιδιωτικών κολεγίων, τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα με την εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με εκείνα της τριετούς φοίτησης με την αμφιλεγόμενη ποιότητα.

Στην πλατφόρμα Avaaz έχει αρχίσει η συλλογή υπογραφών με αίτημα να αποσυρθεί άμεσα το «δώρο» στα κολέγια.

Όπως επισημαίνεται στο κείμενο συλλογής υπογραφών με την απόφαση της κυβέρνησης: «Οι πτυχιούχοι, που πέρασαν με πανελλαδικές εξετάσεις και απόκτησαν τίτλους σπουδών μέσα από τετραετή και πενταετή ανώτατη εκπαίδευση, θα δουν τα πτυχία τους να εξισώνονται με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων, τριετούς φοίτησης και αμφιλεγόμενης ποιότητας».

Και αυτό γιατί η τροπολογία που έγινε πλέον νόμος του κράτους υποχρεώνει:

-Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος να εγγράφει αποφοίτους Κολλεγίων, προκειμένου να ασκούν το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού.

-Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος να εγγράφει αποφοίτους Κολλεγίων για να ασκούν το επάγγελμα του Οικονομολόγου και του Λογιστή Φοροτεχνικού.

-Τα δικαιώματα άσκησης των παραπάνω επαγγελμάτων θα είναι τα ίδια με αυτά των πτυχιούχων των δημοσίων ελληνικών Πανεπιστημίων.

Στο κείμενο συλλογής υπογραφών καταγγέλλεται επίσης η απόφαση της κυβέρνησης  να μειώσει τον αριθμό των εισακτέων, να κλείσει τμήματα  των δημοσίων ΑΕΙ, «με σκοπό να οδηγήσει ακόμα περισσότερους φοιτητές στα ιδιωτικά κολλέγια, οδηγώντας στην πλήρη εμπορευματοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και υποβαθμίζοντας περαιτέρω τα πανεπιστημιακά πτυχία».

https://www.avgi.gr/