Το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης συνεχίζεται με «εξωσχολικούς» να εισέρχονται στο σύστημα

Παρέμβαση εξωσχολικών κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης καταγγέλλουν γονείς και εκπαιδευτικοί σε σχολεία της Νέας Σμύρνης με ζητήματα ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων να εγείρονται και την εκπαιδευτική διαδικασία να υπονομεύεται από το ίδιο το σύστημα. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση συνεχίζει τις δικαιολογίες για το φιάσκο διψεύδοντας, ωστόσο, καθημερινά πως είναι καθ΄όλα προετοιμασμένη για το εν λόγω σύστημα τηλεκπαίδευσης.

 Nick Paleologos / SOOC

Καταγγελίες από καθηγητές και γονείς του 6ου γυμνασίου Νέας Σμύρνης για παρεμβάσεις «τρίτων» κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης με το μάθημα να παρεμβάλλεται και ζητήματα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων να έρχονται στο προσκήνιο, αφού φαίνεται να είναι εύκολο να εισέλθει όποιος επιθυμεί στα μαθήματα χωρίς άδεια ή αντίστοιχη εξουσιοδότηση. Το σύστημα, μάλιστα, φαίνεται να αφήνει «παραθυράκι» για τη χρήση ενός ψευδωνύμου έναντι της υποχρεωτικής χρήσης του πραγματικού ονόματος του εκάστοτε μαθητή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες στην ηλεκτρονική τάξη μαθήματων τηλεκπαίδευσης του 6ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης την Τετάρτη εισήλθαν εξωσχολικοί και άτομα, που δε θα έπρεπε κανονικά να έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν με τους καθηγητές να εντοπίζουν όσους χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα και να τους θέτουν εκτός της τηλεκπαίδευσης.

Τα περιστατικά αυτά θέτουν στο προσκήνιο ζητήματα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών, καθώς και της υπονόμευσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω του εν λόγω συστήματος τηλεκπαίδευσης. Από την πλευρά της, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του 6ου γυμνασίου της Νέας Σμύρνης κατήγγειλαν το περιστατικό στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση τους στο facebook:

«Ζητάγατε την παραίτηση Κεραμέως, επειδή έπεσε ο server της Cisco στο Λονδίνο»

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, εξακολουθεί να παρέχει απόλυτη κάλυψη για το φιάσκο της Τηλεκπαίδευσης στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής απάντησε στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παραίτηση της Κεραμέως λέγοντας χαρακτηριστικά «ζητάγατε την παραίτηση της κυρίας Κεραμέως επειδή έπεσε ο server της Cisco στο Λονδίνο» συνεχίζοντας τις δικαιολογίες για την κατάρρευση του συστήματος τηλεκπαίδευσης, που ξεκίνησε από την πρώτη κιόλας μέρα της λειτουργίας της πλατφόρμας.

«Περιμένουμε να ζητήσετε και την παραίτηση του συνόλου της κυβέρνησης και να σχηματιστεί κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός ειρωνευόμενος.