Οι 300 προσλήψεις μόνιμες γιατρών έγιναν 200

Με τη γνωστή τακτική της «δημιουργικής λογιστικής» προχωράει το υπουργείο Υγείας αναφορικά με τις αναγκαίες προλήψεις γιατρών για την κάλυψη των ΜΕΘ.

Έτσι ενώ την Πέμπτη είχε ανακοινωθεί εσπευσμένα η πρόσληψη 300 μόνιμων εντατικολόγων, τελικώς όπως έγινε γνωστό στην πραγματικότητα αυτοί θα είναι μόλις 200. Οι υπόλοιποι 100  θα προσληφθούν με τρίμηνες συμβάσεις, «μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία κρίσης τους».

Όπως καταγγέλλει ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Πάνος Παπανικολάου: «Ενώ ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας παρουσιάζοντας την σχετική τροπολογία προχθές 5/11/20 δήλωσε πως πρόκειται για μόνιμους διορισμούς, χθες και σήμερα (και πριν εκδοθεί το ΦΕΚ) η 1η ΥΠΕ στέλνει μηνύματα σε γιατρούς Εντατικολόγους αναφέροντας πως ΔΕΝ πρόκειται για μόνιμους διορισμούς αλλά για τρίμηνες προσωρινές συμβάσεις απαιτώντας μάλιστα εκβιαστικά από τους γιατρούς να δηλώσουν αν τις αποδέχονται … εντός μιας ώρας ( ! ).

https://tvxs.gr/