Καταγγελία Συλλόγου ΠΕ «Δ.Γληνός»: Διευθύντρια έβαλε κάμερες σε αίθουσα διδασκαλίας

Καταγγελία στη Διευθύντρια του 1ου Ειδικού Σχολείου Ιλίου

Ο Σύλλογος ΠΕ «Δ.Γληνός» έστειλε στο alfavita.gr μία πολύ σοβαρή καταγγελία για τη διευθύντρια του 1ου Ειδικού Σχολείου Ιλίου σύμφωνα με την οποία την καταγγέλλει για αυταρχική και ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Διαβάστε τα όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος ΠΕ «Δ.Γληνός»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. ΓΛΗΝΟΣ»  καταγγέλλει την αυταρχική, αντιπαιδαγωγική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, αντίληψη και στάση της διευθύντριας του 1ου Ειδικού Σχολείου Ιλίου.

Η πρακτική που ακολουθεί είναι διοικητή στρατώνα και όχι διευθύντριας  σχολείου. Θεωρεί το σχολείο τσιφλίκι της, αυθαιρετώντας διαρκώς.

  • Περιφρονεί, παρακάμπτει και ακυρώνει το Σύλλογο Διδασκόντων.
  • Επιδεικνύει άκρως προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στους εκπαιδευτικούς, όταν εκφράζουν άποψη διαφορετική από τη δική της.

  • Απαγορεύει στους συναδέλφους να βγαίνουν από το σχολείο στα κενά τους, ενώ δε δίνει σε κανένα κλειδιά του σχολείου με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να μην έχουν ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο εργασίας τους.

  • Σε περίπτωση που παρθεί απόφαση από το σύλλογο διδασκόντων που δεν της αρέσει προσπαθεί με κάθε τρόπο να την αλλάξει, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα. Έφτασε στο σημείο να ζητήσει ακόμα και την παραίτηση από συναδέλφους γιατί δεν ψήφισαν την πρότασή της.

  • Αρνήθηκε να κάνει συνεδρίαση του Συλλόγου με τη θεματολογία που ζητούσαν, με σχετική αίτηση τους, 22 συνάδελφοι από το σχολείο, αντίθετα όρισε Σύλλογο με άλλη ημερήσια διάταξη.

  • Άσκησε έντονες πιέσεις σε αναπληρώτρια εγκυμονούσα συνάδελφο, να μην αποδεχτεί την τοποθέτησή της και να παραιτηθεί ή να ζητήσει να αλλάξει σχολική μονάδα λόγω της κατάστασής της.

  • Ενώ ξεπέρασε κάθε όριο βάζοντας σε λειτουργία τις κάμερες στους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου και σε αίθουσα διδασκαλίας κατά το ωράριο λειτουργίας του, παρακολουθώντας εκπαιδευτικούς και μαθητές από οθόνη που τοποθέτησε στο γραφείο της. Και όλα αυτά συνέβησαν εν αγνοία του συλλόγου διδασκόντων και των γονέων των μαθητών.

  • Τέλος, εξάντλησε κάθε ίχνος δημοκρατικής αντίληψης και στάσης, όταν σε έντονες διαμαρτυρίες των συναδέλφων για όλα τα παραπάνω και παρουσία μελών του Δ.Σ. κάλεσε, «άκουσον! άκουσον!», την αστυνομία…

            Έχει την  αντίληψη η συγκεκριμένη διευθύντρια ότι το σχολείο της ανήκει. Ότι απαγορεύεται οι συνάδελφοι να έχουν άποψη. Ότι απαγορεύεται η κριτική στους ανωτέρους. Ότι θα γίνεται πάντα αυτό που λέει η ίδια και μόνο αυτό, θεωρώντας πως το σχολείο είναι η επιχείρησή της και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σ’ αυτό υπάλληλοί της.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας δηλώνει σε οποιανδήποτε κατεύθυνση ότι ήταν, είναι και θα είναι απέναντι σε τέτοιου είδους λογικές και πρακτικές. Πρακτικές που δυναμιτίζουν την σωστή και εύρυθμη λειτουργία της σχολικής κοινότητας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί τη ΔΟΕ να πάρει θέση και να σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων.

Επίσης καλούμε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, τον Περιφερειάρχη, την Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Παιδείας και την Σύμβουλο της Ειδικής Αγωγής να δώσουν άμεση λύση, ως αρμόδιοι, στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την εν λόγω διευθύντρια προβαίνοντας σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, για την άμεση απεγκατάσταση των καμερών και την αποκατάσταση  του απαραίτητου – για τη σωστή λειτουργία του σχολείου – ήρεμου παιδαγωγικού κλίματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο    Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

       Δασκαλάκη Όλγα                                                    Χρόνης Γιώργος

ΠΗΓΗ: alfavita.gr