ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος, ήταν ΕΓΚΛΗΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ – 1/3/2023

Σεβόμενοι την ανθρώπινη ζωή το πρώτο που θέλουμε να κάνουμε είναι να εκφράσουμε την οδύνη και τη συντριβή μας για το φριχτό και άδικο χαμό τόσων αθώων συνανθρώπων μας.

Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων. Από κει και πέρα όμως επειδή για όλα δε φταίει η κακιά ώρα ή η κακιά στιγμή, έχουμε χρέος να φωνάξουμε ότι δεν ήταν ανθρώπινο λάθος, ήταν έγκλημα.

Η φράση “ήταν ανθρώπινο λάθος” είναι βολική για όσους και όσες δεν τολμούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όχι κύριε Μητσοτάκη! Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος. Ήταν έγκλημα στο οποίο με την αμέλεια, τη διάλυση και την απαξίωση που έχετε επιφέρει στο σιδηρόδρομο, έχετε άμεση ευθύνη.

Και για όσους τυχόν θεωρούν ότι είμαστε υπερβολικοί, σας παραθέτουμε αυτούσια τη δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης, των μηχανοδηγών δηλαδή, Κώστα Γενιδούνια, που σήμερα θρηνεί 9 νεκρούς συναδέλφους, μόλις μία ώρα ΠΡΙΝ το τραγικό δυστύχημα: “Ο Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί αύριο στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης – Σηματοδότησης Σιδηροδρομικού Δικτύου Βορείου Ελλάδος, διαβάζω μόλις σε site. Μπορεί κάποιος να μας πει πού είναι και πού λειτουργεί σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση στη Βόρεια Ελλάδα; Προς Δράμα δεν υπάρχει, μετά το Πλατύ προς Φλώρινα μονή γραμμή, ενώ προς Αθήνα όλα σβηστά, μετά το τχ1 κόκκινο, σε λειτουργία η Σίνδος, η γραμμή προς Στρυμόνα ζούγκλα.

Ρε τί ζούμε;;;;;;”