Κοινό Ψήφισμα Συνδικάτων ΟΑΕΔ – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Παρασκευή  3/2/2023, από τις 12.00 έως και τη λήξη του ωραρίου

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ, ο ΠΑΝΣΥΠΟ-τ.ΟΕΕ-ΟΕΚ και οι Ενώσεις μέλη της Ομοσπονδίας, δηλαδή σύσσωμη η συνδικαλιστική εκπροσώπηση του Οργανισμού, με κοινό ΨΗΦΙΣΜΑ μας, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ για τον εδώ και ένα χρόνο εμπαιγμό στο θέμα της αύξησης και του αφορολόγητου των ελέγχων.

Την ώρα που ο πληθωρισμός έχει «πυροβολήσει» το πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων, με τον μισθό να εξαντλείται από τις πρώτες ημέρες καταβολής του και την αμοιβή των ελέγχων να μη φτάνει καν σε ορισμένες περιπτώσεις για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των συναδέλφων που τους πραγματοποιούν, προσποιούνται, Διοίκηση και Κυβέρνηση, ότι με τα 3 ευρώ αύξηση που αποφάσισαν, κάλυψαν τις ανάγκες των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ!!! Προεκλογικά κοκαλάκια! Ως εδώ!

Απαιτούμε την τήρηση της δέσμευσης Διοίκησης και Κυβέρνησης για αύξηση 8 ευρώ ανά έλεγχο και την έκδοση νέας ΚΥΑ.

Απαιτούμε την αμοιβή όλων των ελέγχων που διεξάγουν οι εργαζόμενοι και την καταβολή εξόδων κίνησης.

Απαιτούμε την αποδοχή του αιτήματός μας για αφορολόγητο  του ποσού των ελέγχων, όπως καλώς ισχύει στο ΣΕΠΕ.

Είναι αδιαπραγμάτευτη για εμάς η ισότητα στις αμοιβές και στα εξαγγελλόμενα μπόνους και καλούμε τους διοικούντες να σταματήσουν την τακτική του «διαίρει και βασίλευε». Αυξήσεις ΤΩΡΑ στις αμοιβές ΟΛΩΝ των εργαζομένων.

Επιπλέον, διαμηνύουμε  στη Διοίκηση να σταματήσουν τα τελεσίγραφα, οι απειλές και ο εκφοβισμός, με οποιαδήποτε μορφή, προς τους εργαζομένους.

Για τους παραπάνω λόγους,  σε κοινή συνεδρίαση των τριών συνδικάτων, αποφασίστηκε πραγματοποίηση ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Παρασκευή  3/2/2023, από τις 12.00 έως και τη λήξη του ωραρίου και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και στα συναρμόδια Υπουργεία.

Αποφασίστηκε, επίσης, η συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Τέλος με τις κούφιες υποσχέσεις σας!

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ

ΠΑΝΣΥΠΟ-τ.ΟΕΕ-ΟΕΚ

Ενώσεις μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ