ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Πα.Γ.Ν.Η.: 8ΩΡΗ Στάση εργασίας ΠΕΜΠΤΗ 26/1

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΓΝΗ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΩΡΑΪΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ Κ ΞΕΖΟΥΜΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

ανακοίνωση ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Πα.Γ.Ν.Η.

Η κυβέρνηση με το νόμο που ψήφισε τον περασμένο Δεκέμβρη, πρόσθεσε ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ διάλυσης δημόσιας και δωρεάν Υγείας. Την περίοδο που οι μαχόμενοι υγειονομικοί διαμαρτύρονται για τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, τις μετακινήσεις, την υποστελέχωση, τις χιλιάδες μέρες ρεπό και άδειας που οφείλονται, την αναστολή λειτουργίας μοναδικών κλινικών, που επιδιώκει να μετατρέψει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και τους ασθενείς σε πελάτες. Την ίδια περίοδο που  εντείνει τον αυταρχισμό μέσω της ανανέωσης  των διοικήσεων, όπως του ΠΑΓΝΗ. Αποτελεί πρόκληση και κοροϊδία, αυτήν την περίοδο, η  παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας στην πόλη μας για την παρουσία δράσεων για τον καρκίνο. 

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ αποφασίζει την επέκταση της προγραμματισμένης στάσης εργασίας  των 11 – 3 την Πέμπτη 26 Γενάρη, σε ολόκληρη την πρωινή βάρδια, δηλαδή από τις 7πμ έως 3μμ. Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 9:30πμ ώστε να γίνει ξεκάθαρο ότι η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας δεν είναι ανεκτή. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:30 στη ΔΥΠΕ.

Μαζικά και ενωτικά οι μαχόμενοι υγειονομικοί  να παρουσιάσουμε τις δικές μας αγωνιστικές παρεμβάσεις για να μπορεί να υπάρχει ένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ  ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Διεκδικούμε:

  • Πλήρη ανάπτυξη του συστήματος Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ
  • Καμία κατάργηση – συγχώνευση νοσοκομείου – κλινικής – τμήματος 
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών 
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων 
  • Ένταξη στα ΒΑΕ 
  • Αυξήσεις μισθών – Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
Για το Δ.Σ.
Ο ΠρόεδροςΟ Αναπλ. Γραμματέας
Βρύσαλης Δημήτρης Φραντζέσκος Γιώργος