ΕΚΘ: Όχι άλλοι νεκροί εργαζόμενοι!

Θλίψη σκόρπισε στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης μετά το σημερινό εργατικό δυστύχημα το οποίο είχε ως συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένας 60χρονος.

Το ΕΚΘ (Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης) εξέδωσε ανακοίνωση για την απώλεια του άτυχου άνδρα.

«Ένας 60χρονος που έχασε σήμερα το πρωί τη ζωή του, κατά τη διάρκεια της εργασίας στοΚαλοχώρι, προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των συναδέλφων μας που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας, με την Πολιτεία απλώς να παρακολουθεί τα συμβάντα και να μην προχωρά στη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους» τονίζουν χαρακτηριστικά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

Και προσθέτουν:

«Ο άτυχος 60χρονος έχασε τη ζωή του, όταν έπεσε από τη ράμπα φόρτωσης – εκφόρτωσης εμπορευμάτων, ενώ εργαζόταν σε μεταφορική εταιρεία στο Καλοχώρι, αφήνοντας την
τελευταία του πνοή.

Καλούμε την Πολιτεία εδώ και τώρα να αναλάβει πρωτοβουλίες, να αυστηροποιήσει το πλαίσιο των κανόνων ασφαλείας, να ενισχύσει ουσιαστικά κι όχι να συνεχίζει να
αποδεκατίζει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ανεξάρτητης αρχής πλέον), ώστε να πραγματοποιούνται επαρκής και εξονυχιστικοί έλεγχοι. Όχι άλλοι νεκροί! Καμία ακόμα απώλεια ανθρώπινης ζωής την ώρα της εργασίας!

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθιά θλίψη της και τα συλλυπητήριά».

https://www.aftodioikisi.gr/