Εκπαιδευτικοί / Στο Σύνταγμα η πανεκπαιδευτική πορεία δασκάλων, καθηγητών, φοιτητών & χρήση χημικών από τα ΜΑΤ

Update:

Επεισόδια προκλήθηκαν λίγο πριν έξω από τη Βουλή στο πλαίσιο της κινητοποίησης εκπαιδευτικών που ξεκίνησε από τα Προπύλαια.

Όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να περάσουν στη Βουλή, καθώς αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών ήθελε να συναντηθεί με εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών, τότε εμποδίστηκαν από διμοιρία των ΜΑΤ και στη συνέχεια έγινε χρήση χημικών για να διαλυθεί το πλήθος.

πηγή βίντεο Youtube ProtoThema Onlinegr

Πορεία από τα Προπύλαια προς το υπουργείο Οικονομικών – Απεργούν οι καθηγητές, σε στάση εργασίας οι δάσκαλοι – Συμμετέχουν και φοιτητικές οργανώσεις

Σε συντονισμένη κινητοποίηση προχωρούν την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου οι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τόσο στον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Οι δάσκαλοι έχουν προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας και οι καθηγητές 24ωρη απεργία.

Η κινητοποίηση συνδυάστηκε με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια στις 12.00. Από εκεί, ακολούθησε στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα.

Στην εκτενή ανακοίνωση της ΔΟΕ και των δασκάλων για την απεργία και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η ΔΟΕ τονίζει ότι οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης διεκδικούν εργασία και μισθό με αξιοπρέπεια, υπερασπιζόμενοι τα εργασιακά μας δικαιώματα και το επιστημονικό έργο τους.

Στις διεκδικήσεις περιλαμβάνονται:

– Άμεση καταβολή δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς μας, απόδοση του ΜΚ  2016 – 2017, αφορολόγητο στις 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί.
– Τερματισμός της εργασιακής ομηρίας. Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιορισμένων που συμπληρώνουν τη διετία χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις.
– Εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια Δημοτικά με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών.
– Κατάργηση των νόμων 4692/20, 4823/21 και όλο το πλαίσιο που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων. Ο αυταρχισμός του Υπουργείου Παιδείας δε θα περάσει.

Αντίστοιχα, η απόφαση των καθηγητών Γυμνασίων και Λυκείων της ΟΛΜΕ τονίζει ότι τα αιτήματά τους περιλαμβάνουν:

– την οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών (με βάση τα αιτήματα που ψηφίστηκαν στο 20ο συνέδριο) και
– την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

(φωτογραφία αρχείου) – πηγή https://www.avgi.gr/