Φιλαδέλφεια: Με εκδικητικό «εντέλλεσθε» ο Γ. Βούρος κόβει τα μεροκάματα των δημοτικών υπαλλήλων

Στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, ο αυταρχισμός της διοίκησης Βούρου δεν έχει τέλος, καθώς είναι η πολλοστή φορά που επιτίθεται στους δημοτικούς υπαλλήλους. Αυτή τη φορά εκδίδοντας «εντέλλεσθε» για να κόψει παράνομα και εκδικητικά τα μεροκάματα στους εργαζόμενους, που πραγματοποίησαν κινητοποίηση με αίτημα να δημιουργηθούν υποδομές υγιεινής στον χώρο του αμαξοστασίου.

Έμεινε με μόλις 4 δημοτικούς συμβούλους

Η ενέργειά του αυτή συζητήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με σύμπασα την αντιπολίτευση να ζητά την ανάκληση της απόφασής του. Ο δήμαρχος, Γ. Βούρος επέμεινε στην ορθότητα της απόφασής του και όταν πια το ζήτημα τέθηκε σε ψηφοφορία, την έχασε με 10 υπέρ της παράταξης Βούρου και 20 κατά και ένας ακόμη δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένος με την παράταξη του ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του, ο Γιώργος Καραβίας. Έτσι, ο Γ. Βούρος από 10 συμβούλους τον Σεπτέμβριο του 2019 έχει μείνει με μόλις 4!

Διεκδικώντας υγιεινή στον χώρο εργασίας

Το τελευταίο επεισόδιο επίδειξης αυταρχισμού από πλευράς του δημάρχου Γ. Βούρου ήταν την 26η Σεπτεμβρίου 2022 οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας πραγματοποίησαν κινητοποίηση στον χώρο του αμαξοστασίου διεκδικώντας να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για την υγιεινή και ασφάλεια στον χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου και να γίνει η απαιτούμενη συντήρηση των οχημάτων καθαριότητας. Μετά την κινητοποίησή τους, ο δήμαρχος δρομολόγησε κάποιες παρεμβάσεις για εξασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας, όμως επιφύλαξε την εκδικητική του κίνηση σε μελλοντικό χρόνο.

Η μεθόδευση για την περικοπή των μεροκάματων

Από έγγραφο της 7ης Οκτωβρίου 2022, του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας ενημερώνει τον δήμαρχο, Γ. Βούρο ότι: «Από τον έλεγχο που διενεργήσαμε στο πρόγραμμα ελέγχου παρουσίαση προσωπικού και ωρομέτρησης διαπιστώσαμε ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι που περιλαμβάνονται στην κατάσταση των συμμετεχόντων έχουν σημάνει την κάρτα παρουσίας και στην είσοδο και στην έξοδο ενώ Κάποιοι την έχουν σημάνει μόνο μία φορά. Επίσης, κάποιοι (σ.σ. τρεις εργαζόμενοι) δεν έχουν σημάνει την κάρτα  κατόπιν των ανωτέρω».  «Παρακαλούμε για τις εγγραφές οδηγίες σας για τον χειρισμό της υπόθεσης και στην περίπτωση που αποφασίσετε να γίνει περικοπή των αποδοχών τους να μας δώσετε εγγραφή σχετική εντολή εντέλλεσθε», αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο.

Το «εντέλλεσθε»

Την 12η Οκτωβρίου 2022 ο δήμαρχος, Γ. Βούρος εξέδωσε γραπτή εντολή στην οποία αναφέρεται: «Εντέλλεσθε εντός της σήμερον να προβείτε στις δέουσες ενέργειες για την περικοπή των αποδοχών των εργαζομένων στη Διεύθυνση καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της 26ης Σεπτεμβρίου 2022»

Γ. Ανεμογιάννης Ο αυταρχισμός της διοίκησης Βούρου δεν έχει σταματημό!

Για την υπόθεση, ο Γιώργος Ανεμογιάννης, επικεφαλής της «Δύναμης Πολιτών» σχολίασε στην ΑΥΓΗ: «Ενώ, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνηθίζεται οι δήμαρχοι να εκδίδουν ‘εντέλλεσθε’ για να υπερασπιστούν και να προφυλάξουν εργαζόμενους, ο κ. Βούρος υπέγραψε ‘εντέλλεσθε’ για να κόψει παράνομα τα μεροκάματα εργαζομένων στην πιο βαριά και ανθυγιεινή υπηρεσία του Δήμου».

«Κι αυτό αφότου ο κ. Βούρος αναγνώρισε ότι ήταν δίκαιο το αίτημα των εργαζομένων για εξασφάλιση υποδομών υγιεινής στον χώρο του αμαξοστασίου. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίον οι εργαζόμενοι την 26η Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας και δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε διακοπή εργασιών, εάν δεν δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές», επισημαίνει ο Γ. Ανεμογιάννης. «Όμως, ενώ η διοίκηση υλοποίησε στις διορθωτικές εργασίες στο χώρο του αμαξοστασίου, όπως ζητούσαν οι εργαζόμενοι με κινητοποιήσεις, αναγνωρίζοντας έτσι το δίκαιο των αιτημάτων τους, ο δήμαρχος προχώρησε στην εκδικητική και παράνομη ενέργεια της περικοπής του ημερομισθίου τους για την 26η Σεπτεμβρίου», τονίζει ο Γ. Ανεμογιάννης για να καταλήξει: «Η διοίκηση Βούρου αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι έχει μπει σε ένα μεγάλο αντιδημοκρατικό και αντεργατικό κατήφορο, χωρίς σταματημό!».

πηγή: https://www.ilektrav.gr/ – by ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ