Πάτμος: Παραιτήσεις γιατρών στο Κ. Υγείας με σοβαρές καταγγελίες για τη διοίκηση

Η Ένωση των νοσοκομειακών γιατρών Λέρου, Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου καταγγέλλουν ότι η διοίκηση του κέντρου υγείας έχει συμπεριφορά «που θα μπορούσε να απασχολήσει τη δικαιοσύνη».

Την παραίτησή τους υπέβαλαν τρεις γιατροί του Κ.Υ. Πάτμου σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει σε ψήφισμά – καταγγελία της η ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Κ.Θ-Γ.Ν-Κ.Υ ΛΕΡΟΥ-Κ.Υ ΠΑΤΜΟΥ-Π.Π.Ι ΛΕΙΨΩΝ- ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ, που εστάλη στο Υπουργείο Υγείας “αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή είναι το Κ.Υ να μείνει χωρίς αγροτικό ιατρό μετά από πολλά χρόνια και να παραιτηθεί η γενική γιατρός πού υπηρετούσε με μετακίνηση από το Γ.Ν. Ρόδου”.

Η Ε.Ι.ΘΕ.Λ καταγγέλλει μεταξύ άλλων απαράδεκτες συμπεριφορές εκ μέρους της διοίκησης της μονάδας υγείας “που θα μπορούσαν να απασχολήσουν την δικαιοσύνη” τονίζει, προσθέτοντας πως παράλληλα “έχει δημιουργηθεί πρόβλημα και στο νοσοκομείο Λέρου από τις μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού για την στοιχειώδη κάλυψη τής λειτουργείας τού Κ.Υ Πάτμου”.

Επίσης γίνεται αναφορά σε “αποφάσεις, συμπεριφορές, πειθαρχικά και ποινικά ελεγκτέες σέ βάρος γιατρών και λοιπού προσωπικού αλλά και “ψυχολογική ακόμη και σωματική βία, συνεχείς απειλές αναφορών σε βάρος νέων γιατρών, με απειλές για απόλυση ή μετακίνηση σέ μικρότερα νησιά (τύπου εξορίας).

Υπάρχουν επίσης καταγγελίες για παρεμβολή εκ μέρους της διοίκησης σε θέματα πού αφορούν καθαρά ιατρικές αρμοδιότητες.

Και καταλήγει: «Από τα στοιχεία που μας έχουν γνωστοποιηθεί θα μπορούσαμε να γράφουμε αρκετές σελίδες με συγκεκριμένα περιστατικά, όμως ο σκοπός της ανακοίνωσης, όπως συμφωνήθηκε από τα μέλη του Δ.Σ τής Ένωσης είναι, αρχικά η προειδοποίηση αλλαγής πορείας από την διοίκηση της μονάδας υγείας και εάν δεν συμβεί , αντικατάσταση της από την προϊσταμένη αρχή, κατά δεύτερο εξίσου αν όχι περισσότερο ουσιώδες η στελέχωση τού Κέντρου Υγείας σέ ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό».