ΠΟΕΔΗΝ – Νοσοκομείο Χαλκιδικής / Ο διοικητής επιστρέφει αλά καρτ ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Καταγγελία από το σωματείο εργαζομένων – Ο διοικητής κάλεσε για δήθεν εκπαίδευση ανεμβολίαστη χειρίστρια ακτινολόγο, η οποία προσέφερε όμως εργασία

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τον διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκιδικής καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, που κοινοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ, ο διοικητής κάλεσε την περασμένη Τρίτη ανεμβολίαστη χειρίστρια ακτινολόγο που βρίσκεται σε αναστολή εργασίας, για δήθεν εκπαίδευση στον καινούργιο αξονικό τομογράφο. «Από καταγγελία συναδέλφων προς το Σωματείο προκύπτει ότι λόγω απουσίας του χειριστή του αξονικού η συγκεκριμένη χειρίστρια προσέφερε εργασία στο τμήμα του αξονικού τομογράφου» επισημαίνει το σωματείο.

«Είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο υπάρχει παρανομία διότι η χειρίστρια είναι σε αναστολή εργασίας. Η διοίκηση δεν μπορεί να λειτουργεί με διαφορετικά μέτρα σε υπαλλήλους του νοσοκομείου που βρίσκονται σε αναστολή προκαλώντας εντάσεις και διχασμό» τονίζει το σωματείο στην καταγγελία του προς τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, καλώντας τον να πράξει τα δέοντα.

Υπενθυμίζει δε ότι ο ίδιος διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκιδικής είχε καθαιρέσει από τα καθήκοντά της προϊσταμένη τμήματος Νοσηλευτικής Υπηρεσίας επειδή ήταν ανεμβολίαστη.

«Φαίνεται ότι ο Διοικητής αίρει το μέτρο των αναστολών πριν το Υπουργείο Υγείας» σχολιάζει η ΠΟΕΔΗΝ.

πηγή: avgi.gr