ΑΡΜΕ – Ανακοίνωση για το 14ο συνέδριο της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ

Το 14ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ διεξάγεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για το συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και την ελληνική κοινωνία. Μετά από τριάμισι χρόνια διακυβέρνησης από την ΝΔ του κ. Μητσοτάκη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα και στο ΥΠΠΟΑ γνωρίζουμε καλά πια, ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.

Η εφαρμογή των ακραία νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων της κυβέρνησης, η ωμή επίθεση σε βασικά δημοκρατικά δικαιώματα, η ακρίβεια και ο πληθωρισμός που ροκανίζουν τον μισθό μας, η ποινικοποίηση της απεργίας, είναι μερικά μόνο από τα ανησυχητικά σημάδια της οπισθοδρόμησης, που μόνο τυφλοί ή σιτισμένοι από το κρατικό πρυτανείο δεν βλέπουν.

Η κυβέρνηση μετατρέπει συστηματικά την χώρα σε μια καθεστωτική κατ’ επίφαση δημοκρατία, πατώντας πάνω στις υστερήσεις που προκάλεσαν οι μνημονιακές πολιτικές. Είναι χρέος όλων των εργαζομένων να αντιταχθούμε σ’ αυτό το σχέδιο, καθώς λιγότερη δημοκρατία δεν σημαίνει μόνο θεσμική οπισθοχώρηση, αλλά και χαμηλότερους μισθούς και συντάξεις, χώρους δουλειάς «εργασιακές γαλέρες», μείωση της δυνατότητας ανάπτυξης συλλογικών δράσεων από την πλευρά των εργαζομένων.

Το 14ο συνέδριο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ διεξάγεται ακόμα στην σκιά της μεγάλης πολεμικής κρίσης, που συνεπάγεται την ενεργειακή φτώχεια για τους ασθενέστερους και τη θηριώδη κερδοσκοπία για τους μεγάλους ενεργειακούς ομίλους και τους κερδοσκόπους της αγοράς που θησαυρίζουν, καθώς πολιτική της κυβέρνησης είναι η πλήρης απουσία ελέγχων και η ενίσχυση των μεγάλων καπιταλιστικών ομίλων.

Η ραγδαία φτωχοποίηση των εργαζομένων στο Δημόσιο και όλων όσων εργαζόμαστε στο ΥΠΠΟΑ έχει ονοματεπώνυμο, είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και όλοι όσοι την υποστηρίζουν. Η κρίση που βιώνουμε είναι πολλαπλή, δεν είναι φυσικό φαινόμενο, αντίθετα πρόκειται για αλλεπάλληλες κρίσεις αλληλοτροφοδοτούμενες, οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή, επισιτιστική, που δεν οφείλονται ούτε στην κακή μας τύχη, ούτε αποκλειστικά και μόνο σε εισαγωγή του προβλήματος από το εξωτερικό.

Γνωρίζουμε καλά πια όλοι οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟΑ, ότι από το 2011 και μετά έχουμε χάσει περίπου το 45% του μισθού μας, αποτελούμε μαζί με τους συναδέλφους μας από το Δημόσιο μια ραγδαία φτωχοποιούμενη κοινωνική ομάδα, αποτελούμε θύματα της ιδεοληψίας και των εμμονών της κυβέρνησης της ΝΔ, που ακόμα και αν δοθεί αύξηση στους μισθούς μας ίση με την αύξηση στον πληθωρισμό, δεν θα αποτελεί πάρα μόνο ψίχουλα σε σχέση με τα ποσά που δόθηκαν στα περίφημα σκόιλ ελικοίκου, τις απευθείας αναθέσεις, τις προκλητικές αμοιβές στα γαλάζια golden boys και τον στρατό των μετακλητών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Με αφορμή το 14ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ θεωρούμε ότι είναι πλέον επιτακτική ανάγκη οι στόχοι του συνδικαλιστικού κινήματος στο ΥΠΠΟΑ να επαναδιατυπωθούν με σαφήνεια, με ριζοσπαστικότητα, με διάθεση για προοδευτικές τομές, με την συμμετοχή όλων των εργαζομένων χωρίς τα παραλυτικά φαινόμενα της ανάθεσης και των διορισμών των ημετέρων, με συνδικαλιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες, που θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και της κοινωνίας και όχι κλειστών ομάδων, παραθεσμικών συμβούλων και παρασυμβούλων.

Η πολιτική της κυβέρνησης όπως συμποσώθηκε τα τελευταία τριάμισι χρόνια στον χώρο του πολιτισμού και της διαχείρισης των πολιτιστικών αγαθών αποτέλεσε δυστυχώς τον ορισμό της νεοφιλελεύθερης αντιμεταρρύθμισης. Διώξεις των μη αρεστών, προκατασκευασμένες ΕΔΕ και πειθαρχικά, τοποθετήσεις αρεστών σε θέσεις ευθύνης μέσα σε ένα νοσηρό περιβάλλον «εξυπηρετήσεων», κομματικών ρουσφετιών, και δημιουργία νέων πελατειακών δικτύων, καθόρισαν την πολιτική της υπουργού από την φυσική ιεραρχία του υπουργείου έως τα Δ.Σ. των εποπτευόμενων Νομικών Προσώπων.

Η υπουργός πολιτισμού πιστή στην ιδεοληψία της κυβέρνησης που υπηρετεί και που απεχθάνεται καθετί το δημόσιο και ανοιχτό στην κοινωνία, ήδη από την αρχή της θητείας της προχώρησε στην υλοποίηση του καταστροφικού σχεδιασμού για τις αρχαιότητες, της απόσπασης και επανατοποθέτησης του μνημειακού συνόλου στο σταθμό Μετρό Βενιζέλου, ανατρέποντας προηγούμενες αποφάσεις και καθυστερώντας σημαντικά την ολοκλήρωση του έργου. Προχώρησε στις αμφιλεγόμενες τουλάχιστον τσιμεντένιες διαστρώσεις στην Ακρόπολη, εκχώρησε διαχείριση και έργα στην Ακρόπολη σε ιδιωτικό πολιτιστικό ίδρυμα, χωρίς να εξηγήσει το λόγο που δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν από τις Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ. Με έκπληξη την είδε όλο το πανελλήνιο, να υποστηρίζει, ότι ξεγελάστηκε από τον καταδικασθέντα για παιδοβιασμούς, και τοποθετημένο από την ίδια καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Στην Αμφίπολη μόλις πρόσφατα ήρθαν στο φως δημοσιεύματα για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο μνημείο.

Τέλος μόλις πρόσφατα με μια πρωτοφανή στα χρονικά διαδικασία με νόμο, οδήγησε στην νομιμοποίηση της ιδιωτικής συλλογής του κ. Λ. Στερν. Σήμερα, που αποδεικνύεται, ότι ένα τουλάχιστον αντικείμενο της συλλογής αποτελεί αδιαμφισβήτητα προϊόν αρχαιοκαπηλίας, ποια είναι άραγε η στάση της πολιτικής ηγεσίας; Αναρωτιόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟΑ αν θα συνεχίσει η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ να σφυρίζουν αδιάφορα;  Ή μήπως η «νομιμοποίηση» της συλλογής Στερν και ο κίβδηλος επαναπατρισμός της μέσω της περίπλοκης τετραμερούς συμφωνίας αποτελεί οδοδείκτη για να αλλάξει η πάγια θέση της χώρας ανεξαρτήτως κυβέρνησης για την επιστροφή του γλυπτού διακόσμου του Παρθενώνα.

 Το 14ο συνέδριο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ βρίσκεται μπροστά σε ακόμα μία πρόκληση. Από την αρχή της ανάληψης της κυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ εξαγγέλθηκε το μεγαλεπήβολο σχέδιο για την αποκοπή των πέντε μεγαλύτερων κρατικών μουσείων από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και την μετατροπή τους σε ΝΠΔΔ. Πολύ πρόσφατα μέσα από στοχευμένες διαρροές ήρθε στο φως ένα σχέδιο νόμου που αποτελεί την κορωνίδα της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης των πολιτιστικών αγαθών και της εκχώρησης της πολιτιστικής διαχείρισης σε ιδιωτικά συμφέροντα. Οι εργαζόμενοι με άμεσα αντανακλαστικά, με κάθε πρόσφορο μέσο στον δημόσιο χώρο, με κινητοποιήσεις δηλώσαμε την αντίθεση μας στους καταστροφικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Σε αυτό τον αγώνα, έστω και τώρα, έστω και καθυστερημένα πρέπει και η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ να δηλώσει την παρουσία της. Εκτός αν στην διοίκηση της ΠΟΕ ΥΠΠΟ υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Το συνέδριο ως χώρος διαλόγου και προβληματισμού μπορεί με απόφασή του να δηλώσει την αντίθεσή του στην σχεδιαζόμενη αποκοπή των πέντε μουσείων, αμέσως μετά τη λήξη του η νέα διοίκηση που θα προκύψει, οφείλει να συνταχθεί με τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των συναδέλφων. Άλλως ακόμα μια τριετία θα περάσει με σιγή ασυρμάτου, όπως δυστυχώς και η προηγούμενη. Στο ΑΡΜΕ δηλώνουμε για μια ακόμα φορά την αντίθεσή μας στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και είμαστε βέβαιοι ότι η συλλογική και ενωτική δράση όλων μας δεν θα επιτρέψει την ολοκλήρωση αυτού του σχεδίου, που ασφαλώς αποτελεί προάγγελο και άλλων δεινών, όπως για παράδειγμα την ιδιωτικοποίηση στην διαχείριση αρχαιολογικών χώρων.

 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Με αφορμή το 14ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ το ΑΡΜΕ καταθέτει στον δημόσιο διάλογο ένα πλήρες σχέδιο δράσης για το επόμενο – ελπίζουμε να είναι- μετακόβιντ διάστημα που αναφέρεται τόσο σε θεσμικά ζητήματα όσο και σε θέματα που απασχολούν άμεσα τους εργαζόμενους.

Για το ΑΡΜΕ το σχέδιο δράσης θα πρέπει να στηρίζεται σε τέσσερις κυρίως πυλώνες:

1) την λειτουργική και με σεβασμό στον δημόσιο χαρακτήρα και τις κοινωνικές ανάγκες συνύπαρξη του υλικού και άυλου πολιτισμού στην καθημερινή ζωή

2) την ανάδειξη του πολιτισμού ως δομικού στοιχείου του νέου μοντέλου ανάπτυξης που λαμβάνει υπόψιν του τα ζητήματα της κλιματικής κρίσης, και την ανάδειξη του συνόλου των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τομέα

3) την ενθάρρυνση από την πλευρά της πολιτείας και τον συντονισμό δράσεων από το ΥΠΠΟΑ, δράσεων επιστημονικών και κοινωνικών φορέων με σκοπό την διατήρηση, προστασία και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, χωρίς την παραχώρηση δημόσιων λειτουργιών σε ιδιωτικούς φορείς ή άλλα μορφώματα, που λειτουργούν στην περίμετρο της πολιτιστικής διαχείρισης και με την ενθάρρυνση της ΝΔ δυστυχώς έχουν αναδειχθεί σε αποφασιστικούς παράγοντες διαμόρφωσης της πολιτιστικής πολιτική.

4) την ενίσχυση με εργαζόμενους του πολιτιστικού τομέα παράλληλα με την ουσιαστική αύξηση των αποδοχών μας

Βασικά στοιχεία αυτού του νέου σχεδίου δράσης για την επόμενη περίοδο και πρότασή μας προς το συνέδριο είναι:

  • Η θωράκιση του δημόσιου χαρακτήρα των πολιτιστικών αγαθών με την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν στην κατάργηση όλων των διατάξεων, οι οποίες με πρωτοβουλία της κυβέρνησης έχουν συντελέσει σε μορφές άμεσης ή έμμεσης ιδιωτικοποίησης
  • Ένταξη αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στο νέο μοντέλο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης με ισότιμη συμμετοχή κέντρου και περιφέρειας, δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας μέσα από τον σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων ανάδειξης των μνημείων. Η συμμετοχή του πολιτιστικού τομέα στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο δεν εξαντλείται στο γνωστό μέχρι σήμερα υπόδειγμα, της άναρχης τουριστικής και εμπορικής εκμετάλλευσης, δεν ισοπεδώνει τα μνημεία στο όνομα της στρεβλής ανάπτυξης των μεγάλων πρότζεκτ εκμετάλλευσης των ελεύθερων χώρων.
  • Σχεδιασμένη αξιοποίηση των ψηφιακών δυνατοτήτων για την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, εφαρμογή μακρόπνοου σχεδίου προώθησης της μέσα από καμπάνιες διεθνούς προβολής
  • Αναδιοργάνωση της δομής του υπουργείου πολιτισμού, σύνταξη νέου Οργανισμού που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες προστασίας, διατήρησης και ανάδειξης της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς με στόχο, τόσο την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών προς όφελος των μνημείων, των δομών σύγχρονου πολιτισμού και του κοινωνικού συνόλου, όσο και την ενίσχυση των υπηρεσιών του υπουργείου με το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς η δραματική υποστελέχωση έχει οδηγήσει σε μείωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών αλλά και αδυναμία πολλές φορές του ΥΠΠΟΑ να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις, τις οποίες εκχωρεί σε ιδιωτικά συμφέροντα, πολιτιστικά ιδρύματα κλπ.
  • Διασφάλιση της ουσιαστικής ανεξαρτησίας των Κεντρικών Γνωμοδοτικών οργάνων του Υπουργείου, οι πρόεδροι αυτών των οργάνων να επιλέγονται από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς ώστε να εξασφαλίζεται ακόμα περισσότερο η αμεροληψία της κρίσης και η ορθή τήρηση των διαδικασιών στοιχεία που τα τελευταία χρόνια έχουν τρωθεί βαθύτατα. Επικαιροποίηση της στελέχωσής τους ως προς τους εκπροσωπούμενους επιστημονικούς φορείς και αναβάθμιση του ρόλου τους.
  • Ουσιαστική θεσμική, οργανωτική και τεχνολογική θωράκιση των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης αρχαιοτήτων και την πάταξη της αρχαιοκαπηλίας. Το παράδειγμα της συλλογής Στερν θεωρούμε, ότι είναι αρκούντως διαφωτιστικό
  • Για τον ΟΔΑΠ αναγνωρίζουμε την ανάγκη δημιουργίας του νέου Οργανισμού που θα έπρεπε να έχει στόχο τη σταθερή και απρόσκοπτη αυτοχρηματοδότηση έργων πολιτισμού και λειτουργικών δαπανών από αυτά τα έσοδα. Έναν νέο φορέα πολιτιστικής ανάπτυξης με δράσεις που θα έχουν κοινωνικό ανταποδοτικό χαρακτήρα, που θα εξασφαλίζει όρους διαφάνειας στην λειτουργία του και με στελέχωση που θα του επιτρέπει να επιτελέσει τον ρόλο του. Έναν φορέα που θα έχει ως κύρια αφετηρία των δράσεών του την διατήρηση και περιφρούρηση του δημόσιου χαρακτήρα της πολιτιστικής κληρονομιάς, τόσο ως προς την διαχείρισή της, όσο και ως αγαθό ανοιχτό σε όλους τους πολίτες. Αντίστοιχα απαλοιφή κάθε διάταξης που οδηγεί στην αποξένωση του κοινωνικού συνόλου από κινητά μνημεία με την κατάργηση της σχετικής διάταξης περί μακρόχρονου δανεισμού αρχαιοτήτων (50 χρόνια) σε πολιτιστικούς φορείς του εξωτερικού. Ζητάμε την ολοκλήρωση έργων εκσυγχρονισμού στην διαχείριση εσόδων από τον νέο ΟΔΑΠ, όπως η καθολική εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτήριου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Αντίθετα η εμπειρία έχει δείξει μέχρι σήμερα ότι το εφαρμοζόμενο μοντέλο παρότι εξαγγέλθηκε εν χορδαίς και οργάνοις, είναι ήδη αποτυχημένο και τον υπάρχοντα νόμο για τον εκσυγχρονισμό και την μετονομασία του ΤΑΠ σε ΟΔΑΠ, θα τον μνημονεύουμε μόνο για την αδιανόητη διάταξη για τον μακροχρόνιο δανεισμό κινητών αρχαιοτήτων από τα ελληνικά κρατικά μουσεία για 50 χρόνια σε πολιτιστικούς οργανισμού του εξωτερικού.
  • Αναδιάρθρωση του θεσμικού πλαισίου για χορηγίες – δωρεές, ώστε να μην είναι δυνατό στο μέλλον να διακυβευθεί ξανά ο δημόσιος χαρακτήρας της διαχείρισης σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, όπως συμβαίνει σήμερα με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την εμπλοκή πολιτιστικών ιδρυμάτων στην Ακρόπολη
  • Όπως και στα προηγούμενα συνέδρια έτσι και στο 14ο, δηλώνουμε για ακόμα μια φορά δημόσια, ότι είναι ζήτημα τιμής για το συνδικαλιστικό κίνημα στο ΥΠΠΟΑ, η πραγματική εξυγίανση του Ταμείου Αλληλοβοηθείας και η επαναφορά του φορέα στους αρχικούς του σκοπούς, με ταυτόχρονο εκσυγχρονισμό του, ώστε να αποτελέσει πραγματική δομή αλληλοβοήθειας. Ως εργαζόμενοι με νωπές τις μνήμες από το πρόγραμμα των μνημονιακών απολύσεων στο Δημόσιο ζητάμε την άμεση εφαρμογή του σχετικού νόμου που ρύθμιζε την λειτουργία του φορέα και την άμεση επαναπρόσληψη των αδίκως απολυθέντων συναδέλφων μας.

Με αρχή το 14ο τακτικό συνέδριο, όσοι πραγματικά πιστεύουμε στην ανάγκη της αναζωογόνησης του συνδικαλιστικού κινήματος στο ΥΠΠΟΑ και την δημιουργία του νέου υποδείγματος, που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι,  στο ΑΡΜΕ προτείνουμε ακόμα:

  • Αξιοκρατία και διαφάνεια παντούγια να σταματήσουν οι διώξεις των ανεπιθύμητων και οι διορισμοί των «δικών μας παιδιών», να προχωρήσουν τάχιστα οι κρίσεις για τις θέσεις ευθύνης με την επίβλεψη του ΑΣΕΠ και να σταματήσει η τόσο βολική για την πολιτική ηγεσία και τόσο άδικη για τους συνάδελφους, πολιτική της ανάθεσης
  • Να αγωνιστούμε συλλογικά για να μην περισταλεί το δικαίωμα στην απεργία, για να μην μπουν τα συνδικάτα στο γύψο όπως επιθυμεί η κυβέρνηση, πολιτική και συνδικαλιστική ανυπακοή, μη εφαρμογή του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη
  • Δυναμική διεκδίκηση του επικίνδυνου & ανθυγιεινού επιδόματος για όλους, να μην υπάρξει καμία περικοπή του, να επεκταθεί η χορήγησή του σε συναδέλφους που μέχρι σήμερα αδίκως δεν το λαμβάνουν
  • Συντονισμένη δράση για την αναπλήρωση των χαμένων εισοδημάτων μας με αυξήσεις στους μισθούς μας, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού
  • Επαναφορά του 13ου -14ου μισθού
  • Ξεπάγωμα της χαμένης μισθολογικά διετίας 2016 – 2017
  • Θεσμοθέτηση του 35ωρου για όλους, λέμε όχι στην δουλεία των απλήρωτων υπερωριών, του ελαστικού ωραρίου εργασίας, των μπόνους που προωθεί η κυβέρνηση μόνο για λίγους και «παραγωγικούς», στην ουσία τους εκλεκτούς της εκάστοτε ηγεσίας

Όλα τα προηγούμενα και όσα ακόμα κατατεθούν στον δημόσιο διάλογο του συνεδρίου απαιτούν μια Ομοσπονδία ρωμαλέα, γνήσιο εκφραστή των αγώνων των εργαζομένων.

Δεν είναι τυχαίο, πως με τόσες αλλαγές προς το χειρότερο που βιώσαμε όλοι οι εργαζόμενοι η ηγεσία της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, τα τρία προηγούμενα χρόνια υπήρξε στην καλύτερη περίπτωση ένας οργανισμός που υπνώττει, ουραγός σε όλες τις κινητοποιήσεις στον δημόσιο τομέα, στη χειρότερη αντιδραστική και αρνητική ως προς τα συμφέροντα των εργαζομένων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η απερχόμενη διοίκηση της ΠΟΕ ΥΠΠΟ δεν ένιωσε την ανάγκη να προκηρύξει για τρία ολόκληρα χρόνια αυτοτελώς ούτε μία στάση εργασίας, πολύ δε περισσότερο απεργιακή κινητοποίηση.

Η ηγεσία της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ λειτουργώντας την Ομοσπονδία ως παράρτημα της ΔΗΣΥΠ και της ΔΑΚΕ, με τη συνδικαλιστική της αφωνία υπερασπίστηκε ΟΛΕΣ τις επικίνδυνες για τα πολιτιστικά αγαθά και τους εργαζόμενους αποφάσεις. Με πρόσχημα την πανδημία, αδρανοποίησε τα όργανα του σωματείου προκειμένου να μην υπάρχει αντίλογος από τις παρατάξεις που διαφωνούμε, να μην παίρνονται αποφάσεις κινητοποιήσεων και δράσεων και ενοχλούμε στην δημόσια σφαίρα την κυβέρνηση. Αντίθετα με όχημα την πλειοψηφία επιτίθεται μέσω αποφάσεων και ανακοινώσεων της Ε.Ε. σε άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις ή πρωτοβάθμιους συλλόγους, που λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων και την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του πολιτιστικού αγαθού. Τα προβλήματα όμως είναι εδώ, την καθημερινότητα την γνωρίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι, όσο και αν ορισμένοι κύκλοι προσπάθησαν φιλότιμα – είναι η αλήθεια – να μας οδηγήσουν σε μαζικό εφησυχασμό.

Όσοι συμμετέχουμε στο 14ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ τελικά έχουμε να απαντήσουμε σε ένα απλό ερώτημα και από την δράση μας το επόμενο διάστημα θα κριθούμε.

Θέλουμε την Ομοσπονδία υπερασπιστή των συμφερόντων των εργαζομένων και του δημόσιου χαρακτήρα του πολιτισμού;

 Είναι καιρός ο καθένας μας να πάρει θέση και από αυτήν και μόνο αυτήν να λογοδοτήσει στους συναδέλφους και σε όσους από την κοινωνία παρακολουθούν και συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα που έχουμε δώσει.

Το ΑΡΜΕ αποτελεί την απάντηση όλων όσων βλέπουν με καθαρό μάτι το μέλλον και επιδιώκουν την αλλαγή στο συνδικαλιστικό κίνημα του ΥΠΠΟΑ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΝΚ

PROGRAMA2022OLA1

PROGRAMA2022OLA11