Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εναντίον των απολύσεων στην Μαλαματίνα – Στήριξη από ΕΔΟΘ και ΕΚΘ

Οι κινητοποιήσεις στην Μαλαματίνα συνεχίζονται με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) να προχωρά σε 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενοι εναντίον των απολύσεων της Μαλαματίνα.

Από νωρίς το πρωί, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από τις εγκαταστάσεις της οινοποιίας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν τετράωρη στάση εργασίας, από 7πμ.-11πμ., στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα του νομού, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι και να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να παρθούν πίσω οι απολύσεις εργαζομένων και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας. Στο σημείο έντονη παραμένει η παρουσία των ΜΑΤ.

Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου προγραμματίζεται συγκέντρωση στα γραφεία ΠΟΕΕΠ στην οδό Φιλίππου 43 και πορεία στο κέντρο της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, η εργοδοσία της Μαλαματίνας προχώρησε στην απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων, Γιάννη Φραγγίδη και του Σωματείου Πωλητών – Οδηγών, Άρη Μερκενίδη μίαπράξη που έυλογα μπορεί να θεωρηθεί ως εκδικήτική απάντηση ή και απειλή εναντίον των κινητοποιήσεων.

πηγή: Tvxs