ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.: «Με νέα συστήματα ασφαλείας συνεχίζεται η καταπολέμηση της ανεργίας»..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ

Η φιλοσοφία της Διοίκησης του ΟΑΕΔ, είναι πια γνωστή σε όλους. Στον ΟΑΕΔ κυριαρχούν οι απευθείας αναθέσεις, η επιβολή εργολαβιών στις εργασιακές σχέσεις, η αυστηρότητα και τα τελεσίγραφα, το ρουσφέτι και οι συναλλαγές, οι μεθοδεύσεις και η απαξίωση εργαζομένων στην πράξη. Αυτά τα ζητήματα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των ενεργειών της Διοίκησης της δικής τους ΔΥΠΑ.

Η καθιέρωση ωρολογιακής μέτρησης των εργαζομένων στη Διοίκηση και στις περιφερειακές διευθύνσεις με μηχανήματα που έχουν τη δυνατότητα καταγραφής βιομετρικών και άλλων στοιχείων αποτελούν άλλη μια πράξη στο ίδιο μήκος κύματος. Ο Οργανισμός θα πληρώσει μηχανήματα αλλά δεν θα χρησιμοποιήσει λέει τις δυνατότητες που αυτά προσφέρουν…. Απλά επειδή λεφτά υπάρχουν, αντί να τα δρομολογούμε στην αντιμετώπιση της ανεργίας, τα δίνουμε για την καταγραφή των εργαζομένων.

Στη διοίκηση μάλιστα θα τοποθετηθούν μπάρες κατά εντολή του υποδιοικητή.

Είναι προφανές πως κάτι παρόμοιο θα επιχειρήσουν να κάνουν και στα ΚΠΑ σε δεύτερη φάση.

Ρωτούμε:

-Σε ποιο ακριβώς πρόβλημα απαντά η τοποθέτηση μηχανημάτων με δυνατότητα καταγραφής βιομετρικών και άλλων στοιχείων των εργαζομένων;

-Γιατί επελέγησαν αυτά τα πιο ακριβά μηχανήματα με αυτές τις προδιαγραφές;

-Είναι σύννομη η δυνατότητα αυτή;

-Σε ποιο πρόβλημα απαντά η είσοδος με μπάρες στη διοίκηση του Οργανισμού, ενώ υπάρχουν ήδη σεκιούριτι σε μόνιμη βάση;

Ως εργαζόμενοι θα εξαντλήσουμε την αποτροπή τέτοιων αποτρόπαιων ενεργειών και συμπεριφορών της διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους και τους πολίτες.

Για το ΔΣ

ο Πρόεδρος ο Γ.Γραμματέας

Μακράκης Γ. Τηλιγάδας Κ.