Σε απόλυση οδηγούνται επτά γιατροί του Νοσοκομείου Καστοριάς

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου σχετικά με τις δρομολογούμενες απολύσεις επτά (7) ειδικευόμενων ιατρών από το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, όπως καταγγέλλει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας (Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ.).

Μετά την κατάθεση η Ολ. Τελιγιορίδου δήλωσε:

Για ακόμη μια φορά το Νοσοκομείο της περιοχής βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία αντί να φροντίσει για τη στελέχωσή του, απολύει συνεχώς εργαζόμενους.

Τα κενά στο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς είναι τεράστια και τα έχουμε αναδείξει πολλές φορές κοινοβουλευτικά, με αντίστοιχες ερωτήσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς. Όμως, η κυβέρνηση και η Διοίκηση του Νοσοκομείου αγνοούν επιδεικτικά κάθε επισήμανση μας σχετικά με το θέμα και αντί να υποστηρίξουν το Νοσοκομείο Καστοριάς, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού μιας παραμεθόριας περιοχής, αδιαφορούν και προχωρούν σε κινήσεις που μαρτυρούν την επερχόμενη υποβάθμισή του, όπως προανήγγειλε  ο Πρωθυπουργός σε πρόσφατο συνέδριο για την υγεία.

Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίζει με οποιοδήποτε τρόπο το ΓΝ Καστοριάς και να προβεί σε ανάκληση των απολύσεων των ειδικευόμενων ιατρών καθώς και του λοιπού επικουρικού προσωπικού οι οποίοι, μαζί με όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου, υπερβάλλουν εαυτόν προκειμένου να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερη υγειονομική περίθαλψη στους πολίτες της Καστοριάς. Είναι, επίσης, ανάγκη να προκηρυχθούν άμεσα νέες μόνιμες θέσεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να ενδυναμωθεί η δημόσια υγεία στην περιοχή ιδιαίτερα ενόψει ενδεχόμενου νέου κύματος της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: https://left.gr/