Συνολική εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο ΕΜΣΤ

ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ, ΜΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑ’ΡΘΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΣΤ:

Μετά από έξι μήνες κωλυσιεργίας από τη μεριά του Δ.Σ. του Ε.Μ.Σ.Τ. το Σωματείο Εργαζομένων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μέσα από τη συσπείρωση και την αγωνιστική αποφασιστικότητα των εργαζομένων κατάφερε να επιβάλει τη συνολική εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.)·ιδιαίτερα τα άρθρα της που προβλέπουν τη σύσταση κοινών επιτροπών του Δ.Σ. του φορέα και του Σωματείου με αντικείμενο την επεξεργασία των προτάσεων για τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας, τη διαμόρφωση του Κανονισμού Εργασίας και την εξέλιξη των εργαζομένων.

Το Σωματείο μέσα από τις μαζικότατες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποίησε στις 08/06/2022 και στις 10/06/2022 προχώρησε στη διενέργεια τρίωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας στις 10/06/2022 και στην κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργίας, προγραμματισμένης για την Παρασκευή 17/06/2022.

Ήταν η μαχητική στάση των εργαζομένων και η μαζική τους συμμετοχή στις διαδικασίες και στις κινητοποιήσεις του Σωματείου που ανάγκασαν το Δ.Σ. του Ε.Μ.Σ.Τ. να πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση.

Έχοντας ήδη λάβει το μήνυμα για καθολική συμμετοχή στην εικοσιτετράωρη απεργία και αντιλαμβανόμενο ότι θα βρεθεί αντιμέτωπο με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, υποχρεώθηκε να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των εργαζομένων.

Μετά τις εξελίξεις αυτές το Σωματείο προχώρησε στην αναστολή της απεργίας, βρίσκεται  ωστόσο σε αγωνιστική επαγρύπνηση με στόχο να διασφαλίσει τη συνολική εφαρμογή της Σ.Σ.Ε., τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και τον δημόσιο χαρακτήρα του Μουσείου.

Σωματείο Εργαζομένων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης