Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δ. Κορδελιού/Ευόσμου για τις Σχολικές Καθαρίστριες και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας

Η Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το Δ.Σ του Σωματείου μας, κατέθεσε ψήφισμα για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων, το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επιπλέον, ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Ρούμελη, να εισάγει, εκτός της ημερήσιας διάταξης, ως θέμα και να λάβει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο, την πρόσληψη των σχολικών καθαριστριών για την σχολική χρονιά 2022 – 2023 με πλήρες ωράριο και όχι ωρομίσθιες. Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, πέρυσι για την σχολική χρονιά 2021 – 2022, η Διοίκηση του Δήμου, μείωσε το ωράριο τους κατά μιάμιση ώρα, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι αποδοχές τους 200€ το μήνα και παράλληλα να χάσουν συνολικά τριάντα ένσημα η κάθε μία. Όταν αρχικά ζητήσαμε από το Δήμαρχο να μην προχωρήσει στην μείωση των ωρών αρνήθηκε. Όταν αργότερα, μετά από κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις ζητούσαμε να αποκαταστήσει την αδικία και να τροποποιήσει τις συμβάσεις τους σε πλήρες ωράριο, μας είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει, αλλά δεσμεύτηκε μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας ότι θα κάνουν ότι πρέπει και από την νέα σχολική χρονιά 2022 – 2023, θα τις προσλάβουν με πλήρες ωράριο.

Όταν λοιπόν ζητήσαμε να μπει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ληφθεί  απόφαση, ο πρόεδρος αρνήθηκε και ο Δήμαρχος με τον Αντιδήμαρχο οι οποίοι είχαν δεσμευθεί, άρχισαν να επικαλούνται τις ίδιες δικαιολογίες που μας έλεγαν πέρυσι.

Στις αρχές Απριλίου, το Δ.Σ του Σωματείου μας, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και του έθεσε το θέμα της καταβολής σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας ( ΜΑΠ ), των ετών 2018 – 2019 και 2021 για τα οποία δεν μας χορηγήθηκαν, με εξαίρεση το 2021 όπου μας χορηγήθηκε ένα μικρό μέρος αυτών. Ο Δήμαρχος μας απάντησε ότι θα το δει και θα μας απαντήσει. Ως συνήθως όμως, μετά από δυόμισι μήνες καμία απάντηση δεν έχουμε λάβει.

Αφού λοιπόν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρνείται να εισάγει τα σοβαρά θέματα των εργαζομένων στο Δημοτικό Συμβούλιο, το Δ.Σ του Σωματείου απευθύνθηκε στην αντιπολίτευση ζητώντας την συμπαράσταση των Δημοτικών Συμβούλων της. Μ’ αυτόν τον τρόπο,  με τις υπογραφές 28 Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης, κατέθεσε τα θέματα που μας αφορούν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Καμαρινός.

1.          Συζήτηση και λήψη απόφασης, ώστε, την σχολική χρονιά 2022-2023, όλες οι σχολικές καθαρίστριες – καθαριστές που θα προσληφθούν, να συνάψουν σύμβαση εργασίας πλήρους ωραρίου και

2.          Συζήτηση και λήψη, κατ’ αρχήν, απόφασης για την καταβολή σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας, για τα έτη 2018,2019 και 2021, σύμφωνα με τον νόμο 4735/2020, άρθρο 60.

 τα οποία έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Όλοι και όλες, θα πρέπει την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 5:00 το απόγευμα, να είμαστε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, εάν δεν διεκδικήσουμε δεν πρόκειται να δικαιωθούμε και εάν δεν φωνάξουμε ποτέ δεν θα εισακουστούμε.

Μόνο με αγώνες έρχεται η Δικαίωση!

Να μην λείψει κανείς!

13 Ιουνίου 2022

Το Διοικητικό Συμβούλιο