Συγκέντρωση τραυματιοφορέων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας

Διεκδικώντας προσλήψεις για κάλυψη των κενών θέσεων, οι τραυματιοφορείς του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», πραγματοποίησαν συγκέντρωση το πρωί της Δευτέρας 6 Ιουνίου.

Όπως αναφέρουν είναι συνολικά 35 τραυματιοφορείς , εκ των οποίων οι τέσσερις είναι σε αναστολή, ενώ άλλοι έξι θα συνταξιοδοτηθούν, με αποτέλεσμα να μείνουν 24 τραυματιοφορείς, που δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου.

Το αίτημα αυτό για κάλυψη των κενών θέσεων, είχαν καταθέσει τον Απρίλιο, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη με αποτέλεσμα να προσχωρήσουν στη σημερινή κινητοποίηση, ζητώντας προσλήψεις μονίμου προσωπικού ώστε να μπορούν οι τραυματιοφορείς να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και να εξυπηρετούνται με ασφάλεια οι ασθενείς.

Νέα κινητοποίηση στις 9 Ιουνίου

Με αιχμή το αίτημα «να γίνουν τώρα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι. Η κατάσταση είναι τραγική με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Σε πολλά τμήματα και ειδικότητες δύσκολα θα βγουν οι άδειες για την ξεκούραση του προσωπικού», το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου “Άγιος Σάββας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως «την Πέμπτη 9 Ιούνη ( ώρες 7πμ με 9πμ) βγαίνουμε όλοι στην πύλη του νοσοκομείου μας για να οργανώσουμε την πάλη μας μαζί με όλους τους συναδέλφους αλλά και τους ασθενείς μας που είναι στο πλευρό μας. Ζητάμε από την ΠΟΕΔΗΝ άμεσα να καλύψει την κινητοποίηση στις 9 Ιούνη και να προχωρήσει σε νέα πανελλαδική απεργία μέχρι τις 22 Ιούνη».

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπατζάκη

Πηγή: ΕΡΤ

PHOTO ΑΡΧΕΙΟΥ