Βρήκαν στα σκουπίδια δικογραφίες από τα δικαστήρια Ναυπλίου – Συνελήφθησαν δυο άτομα

Εξαιρετικά σημαντικό συμβάν θεωρείται από τις δικαστικές αρχές που κίνησαν αμέσως την διαδικασία αυτοφώρου, η εξαφάνιση 3 δικογραφιών από Το Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου- Η μια είχε εξαφανιστεί και πάλι και είχε ανασυσταθεί.

Στα …σκουπίδια πετάχτηκαν 3 ογκώδεις δικογραφίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου , προκειμένου προφανώς να εξαφανιστούν, προκαλώντας ακαριαία αντίδραση των εισαγγελικών αρχών που διέταξαν στη σύλληψη με τη διαδικασία του Αυτοφώρου δυο υπαλλήλων καθαριότητας ως φυσικών αυτουργών της πράξης.

Η πρωτοφανής υπόθεση εκτυλίχθηκε πριν από δυο ημέρες όταν έγινε αντιληπτό πως λείπουν οι δικογραφίες και άρχισε ένας αγώνας δρόμου για τον   εντοπισμό τους. Τελικά η επίμονη έρευνα οδήγησε στον εντοπισμό τους μέσα στον κάδο απορριμμάτων έξω από τα δικαστήρια. Η αστυνομία με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ναυπλίου Ηλία Κωνσταντακόπουλου προχώρησε άμεσα  σε έρευνα και συνέλαβε στο πλαίσιο του αυτοφώρου δυο καθαριστές του δικαστικού Μεγάρου που είχαν αναλάβει, εκ μέρους ιδιωτικής εταιρίας, τον καθαρισμό του Μεγάρου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπάλληλοι, δεν αρνήθηκαν ως «πέταξαν» τις δικογραφίες, αλλά παραμένει ασύλληπτος (ή άγνωστος) ο ηθικός αυτουργός , αυτός δηλαδή που – τυχόν- έδωσε την εντολή ή είχε συμφέρον να πεταχθούν οι δικογραφίες.

φωτό αρχείου

πηγή: dikastiko.gr