ΕΣΗΕΑ: Τρίμηνη διαγραφή Ζούλα για τον «μαϊμού» ανταποκριτή στη Μόσχα

Την τρίμηνη διαγραφή του προέδρου της ΕΡΤ, Κωνσταντίνου Ζούλα, για την υπόθεση του «ανταποκριτή στη Μόσχα» της ΕΡΤ αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ.

Παράλληλα, ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης Φώτης Καφαράκης και ο προϊστάμενος πολιτικού ρεπορτάζ Γιάννης Τρουπής, διαγράφονται για έξι μήνες, ενώ διαγραφή δύο μηνών επιβλήθηκε στην προϊσταμένη Εξωτερικού Δελτίου της ΕΡΤ, Άννα Παπασωτηρίου.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαπίστωσε συμπεριφορά που αντίκειται στον Κώδικα Δεοντολογίας των Δημοσιογράφων. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Αυγή», διαπίστωσε ότι υπήρξε «παραπλάνηση κοινού», καθώς παραβιάστηκε η παρ. β. αρ.1 για «τη διαστρέβλωση, την απόκρυψη, την αλλοίωση ή την πλαστογράφηση των πραγματικών περιστατικών».

Το θέμα είχε αναδείξει με ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λιάτσος, όπου είχε γράψει σχετικά: «Διαβάζω τη δήλωση της ΕΣΗΕΑ περί ΕΡΤ και ανταποκριτή στη Μόσχα!

Ενδιαφέρουσα προσέγγιση… “Βοηθάει” να σπάσω τη σιωπή μου! Περί δημόσιας τηλεόρασης την οποία υπηρέτησα με ειλικρίνεια, σεβασμό και πάθος επι 23 συναπτά έτη, έχω να δηλώσω: Από 1/1/21, μετά από διαγωνισμό στον οποίο πήρα μέρος αλλά δεν… κέρδισα(!), ο νέος νικητής υπέγραψε συμβόλαιο και ξεκίνησε τη δουλιά του. Πέρασαν ήδη 15 μήνες και στην ΕΡΤ δεν βγήκε ΟΥΤΕ ένα ρεπορτάζ από Ρωσία!».

«Δε ξέρω από που η ΕΡΤ “έβγαζε” τον ανταποκριτή όταν από κάτω έδινε το όνομα του και έβαζε τη λέξη, ΜΟΣΧΑ. Ξέρω ότι δε βρέθηκε στη Μόσχα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ στο δεκαπεντάμηνο διάστημα. Αυτό προβλημάτισε ακόμα και την ελληνική πρεσβεία, το ΥΠΕΞ… Η ΕΣΗΕΑ, αναδείχνει τώρα το θέμα, μετά από παρέμβαση, λέει, των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Η ΕΣΗΕΑ έχει εδώ, στη Μόσχα, δυο μέλη της! Υπάρχει η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία… Δεν ήξερε νωρίτερα, δε ρώταγε; Κάποιοι ίσως “κακίσουν” τον εν λόγο ανταποκριτή, συνάδελφο! Τον οποίο αναζητούσαν-μάταια-υπουργοί και κυβερνητικοί παράγοντες ερχόμενοι στη Ρωσία το 15μηνο διάστημα.Με τη διοίκηση της ΕΡΤ, όμως, τι θα γίνει; Ποιοι έχουν την ευθύνη για την κατάσταση; Ποιος και με ποιο δικαίωμα εκθέτει το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα;», είχε προσθέσει.

πηγή: https://www.aftodioikisi.gr/