Δήλωση Τάκη Καραμέρη για την αναβολή που ζήτησαν και πήραν ΛΑΡΚΟ και Κυβέρνηση στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει τα σωματεία.

Τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ, με συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων της και παρουσία αντιπροσωπειών από σωματεία και ομοσπονδίες, σήμερα, 6/5/2021, βρεθήκαμε στην Ευελπίδων για να δώσουμε τη μάχη στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Έχει αξία να σημειώσουμε πως κρατώντας με συνέπεια τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων μας δεν πέσαμε στην παγίδα που έστησε η κυβέρνηση παραμονή της εκδίκασης.

5/5/2022 στις 19.00 μας έστειλαν την ίδια κατάπτυστη πρόταση που έχουν κάνει μέχρι σήμερα και μάλιστα με ωμό εκβιασμό μας ζητούσαν να παραιτηθούμε από τα ασφαλιστικά μέτρα για να εφαρμοστεί αυτό που έχουν απορρίψει τα σωματεία, οι γενικές συνελεύσεις, οι κινητοποιήσεις μας, όλη η εργατική τάξη της χώρας μας.

Ενώ δεν υποκύψαμε στον εκβιασμό και μέσα από την αποφασιστικότητα μας διαπίστωσαν πως θα δώσουμε αταλάντευτα και αυτή τη μάχη, με επιχείρημα ότι θα μας δώσουν νέα πρόταση, αιτήθηκαν και εγκρίθηκε από το πρωτοδικείο, αναβολή της εκδίκασης.

Η προσωρινή διαταγή μη εφαρμογής των ομαδικών απολύσεων παρατάθηκε μέχρι τις 17 Ιουνίου όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών.

Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε οποιοδήποτε διάλογο στην βάση των προτάσεων μας και να υπερασπιστούμε με τεκμήρια τις θέσεις των Γ.Σ..

Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος θα αξιοποιηθεί για κλιμάκωση του αγώνα με όλα τα μέσα και στην ίδια κατεύθυνση του 27Μηνου αγώνα.

Η ΛΑΡΚΟ θα μείνει ανοιχτή και ενιαία.

Θα μας καταβληθεί ο μόχθος που μας χρωστούν.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτή με πλήρη εργασιακά, μισθολόγικα και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δίκαια και ρεαλιστικά αιτήματα μας.

Σε αυτή την βάση, την Τρίτη στις 13.00 στο Ε.Κ. Εύβοιας θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. των Σωματείων που δραστηριοποιούνται στην ΛΑΡΚΟ.

Συνεχίζουμε, τους έχουμε στριμώξει, με αποφασιστικότητα και μαζικότητα θα κερδίσουμε