Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥπΑΑΤ, καλεί όλες και όλους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια για την υγεία και την αξιοπρέπεια

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καλεί όλες και όλους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια για την υγεία και την αξιοπρέπεια:

Ø Το Σάββατο 22/1 και ώρα 12:00 στο Σύνταγμα και στις πλατείες της Χώρας.

Ø Την Τετάρτη 26/1, στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ με αποχή από τις 12:00 και συγκεντρώσεις στις 13:00 σε όλη τη Χώρα. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 13:00, στο Υπουργείο Υγείας και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Διεκδικούμε:

  • Δωρεάν PCR τεστ σε όλες και όλους. Διανομή μασκών FFP2/KN95. Επαρκής χρόνος καραντίνας πληρωμένης αδείας για την περίοδο της νοσηλείας/ανάρρωσης/αναμονής αποτελεσμάτων
  • Μέτρα προστασίας στα σχολεία και χώρους εργασίας. Ενίσχυση των ΜΜΜ, αύξηση δρομολογίων. Αποτελεσματικό σύστημα ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ
  • Στήριξη του ΕΣΥ με προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση του εξοπλισμού και υποδομών. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας και του μαζικού εμβολιασμού. Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Άμεση αύξηση των δαπανών για την υγεία.
  • Οικονομική στήριξη ανέργων και εργαζομένων, των επαγγελμάτων που πλήττονται από την πανδημία. Αξιοπρεπής διαβίωση για όλο το λαό. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επίδομα ανεργίας ίσο με τον κατώτατο μισθό.
  • Άμεσα και μεγάλης κλίμακας μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και την στεγαστική επισφάλεια. Απαγόρευση εξώσεων και πλειστηριασμών, και διακοπών παροχής.
  • Όχι στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τον κρατικό αυταρχισμό. Όχι στη διαχείριση της πανδημίας με αυταρχισμό και καταστολή, όχι στα μέτρα περιορισμού των ελευθεριών, τα πρόστιμα και τις απολύσεις.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΛΛΑ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ