ΟΛΜΕ / Στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 10 Ιανουαρίου για ασφαλή σχολεία

Για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους η Νίκη Κεραμέως δέχθηκε αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών καταγγέλλει η ΟΛΜΕ που προχωρά σε κινητοποιήσεις στις 10 Ιανουαρίου προκειμένου να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Έτσι η πρώτη μέρα μετά τις σχολικές διακοπές οι καθηγητές θα κάνουν στάση εργασίας από τις 12.00 – 14.00, προκειμένου να συμμετάσχουν στις 13:30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Στην ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ επισημαίνει ότι η υπουργός Παιδείας ενώ οι εκπαιδευτικοί είχαν από τις 16 Δεκεμβρίου ζητήσει συνάντηση μαζί της, δεν τους απάντησε καν, παρά μόνο μετά την ανακοίνωση των μέτρων τους δέχθηκε για να εξυπηρετήσει το επικοινωνιακό της αφήγημα.

Η Νίκης Κεραμέως δεν έδειξε καμιά θετική ανταπόκριση στα επιστημονικώς τεκμηριωμένα αιτήματα και τις προτάσεις που έθεσε η ΟΛΜΕ ούτε καν δόθηκε μια λύση για την προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες σε αντίθεση με ότι ισχύει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. 

Συγκεκριμένα η υπουργός Παιδείας δεν έκανε δεκτή καμιά πρόταση της ΟΛΜΕ όπως:

-την αραίωση των πολυπληθών τμημάτων

-την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας

-τα δωρεάν rapid τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους με ευθύνη του ΕΟΔΥ

-την προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

-την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ

-την αποσυμφόρηση στα σχολικά λεωφορεία και γενικά στα ΜΜΜ, με τα οποία μετακινούνται δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες και – τη δωρεάν χορήγηση του απαραίτητου υγειονομικού υλικού (μάσκες υψηλής προστασίας και αντισηπτικά). 

Η ΟΛΜΕ επισημαίνει ότι οι καθηγητές είναι οι τελευταίοι που επιθυμούν κλειστά σχολεία. Όμως, «οφείλουμενα εξασφαλίσουμε  και  την ασφαλή επαναλειτουργία  τους με την λήψη όλων εκείνων των αναγκαίων μέτρων που θα εγγυούνται την προστασία της υγείας  για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα».

Το Υπουργείο Παιδείας και η εμμονή της κ. Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων με τον τρόπο που έκλεισαν πριν τις διακοπές, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για ότι συμβεί από την ερχόμενη Δευτέρα, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

ΠΗΓΗ: avgi.gr