Κ. Μητσοτάκης: Κουβέντα για την ενίσχυση του ΕΣΥ και τα ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ «καθρεφτάκια»  στους Υγειονομικούς. ΑΡΜΑ

Αγώνας διαρκείας για ένα Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Για άλλη μια φορά στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης πέρασε «κάτω από το πήχη» των προσδοκιών και των αναγκών για την Υγεία και των αιτημάτων των  Υγειονομικών. Όπως φαίνεται ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ, πιστεύουν ότι με ένα «επίδομα- καθρεφτάκι» στους «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες» ξεμπερδεύουν μαζί μας, είναι βαθιά γελασμένοι και να ξέρουν ότι δεν τσιμπάμε.

Πιστεύουν ότι με ένα επίδομα, που στη πλειοψηφία των χαμηλόμισθων Υγειονομικών  αντιστοιχεί με 300-400€ ( και μας το είχαν υποσχεθεί εδώ και ένα χρόνο..) και το οποίο θα μας το πάρουν πίσω με την εφορία, όπως έγινε με το επίδομα πέρυσι, για αυτό θα πρέπει να είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο για να μείνει πραγματικά στις τσέπες των Υγειονομικών, θα πρέπει να ξεχάσουν οι Υγειονομικοί τις Κυβερνητικές πολιτικές, δηλαδή:

Να ξεχάσουμε τις εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της Πανδημίας, την αποτυχία του  Εμβολιασμού,  όταν δεν λέει κουβέντα για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας και δεν παίρνει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο.Ενώ συνεχίζει να μετατρέπει το ΕΣΥ σε Σύστημα μιας Νόσου, με θλιβερά αποτελέσματα εις βάρος της Υγείας των Πολιτών και της άλλης νοσηρότητας. Οι αριθμοί προκαλούν τρόμο.

Να ξεχάσουμε ότι 6000 Υγειονομικοί έχουν στερηθεί το μισθό τους και είναι σε αναστολή  εργασίας μη μπορώντας να ζήσουν τις οικογένειες τους και η Κυβέρνηση συνεχίζει να τους εκδικείται , με το να μην τους γυρνά και να τους αφήνει (όπως φαίνεται..)  απέξω και από το επίδομα- καθρεφτάκι;

Να ξεχάσουμε ότι στο Προϋπολογισμό που ανακοίνωσαν για το 2022, προβλέπονται περικοπές ύψους 880.000.000€ για την Υγεία ( 280.000.000€ για τα Νοσοκομεία, 600.000.000€ για την αντιμετώπιση της Πανδημίας)

Να ξεχάσουμε ότι δεν  έχουν  εκταμιεύσει τα χρήματα για Εφημερίες- Δεδουλευμένα για το 4ο τρίμηνο, με αποτέλεσμα να είμαστε απλήρωτοι από τον Οκτώβριο ( πολλά Νοσοκομεία και από Σεπτέμβρη..).

Να ξεχάσουμε ότι το Ανθυγιεινό Επίδομα είναι στον αέρα, μια και έχει λήξει από 31/10, και δεν έχουν φροντίσει με Νομοθετική πρωτοβουλία να το τακτοποιήσουν. Ενώ με το σχετικό Πόρισμα υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για δυσμενέστερες αλλαγές στο ύψος και στον αριθμό των νυν δικαιούχων Υγειονομικών. 

Να ξεχάσουμε ότι στους 30 μήνες που Κυβερνούν δεν έχουν προκηρύξει ΟΥΤΕ ΜΙΑ Μόνιμη Θέση Υγειονομικών (πλην Ιατρών…) για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Ενώ η Προκήρυξη των 4.000 που είχε εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ το 2020, 15 μήνες μετά παραμένει στις υποσχέσεις και στα χαρτιά.

Να ξεχάσουμε ότι από το Σεπτέμβρη του 2020 είναι έτοιμο το Πόρισμα για τα ΒΑΕ και η Κυβέρνηση δεν μας εντάσσει ( παρά τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ του ίδιου του κ. Μητσοτάκη…) στο καθεστώς των ΒΑΕ γιατί δεν υπάρχει « Δημοσιονομική οικονομική δυνατότητα και λόγω πολλών αποχωρήσεων…»

Να ξεχάσουμε ότι έχουμε υποστεί τεράστιες μειώσεις μισθών και δεν υπάρχει η παραμικρή κουβέντα για αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά 13ου -14ου μισθού. Ούτε ευρώ από την ανάπτυξη 7% για τους εργαζόμενους στην Υγεία.

Να ξεχάσουμε ότι μέσα στη Πανδημία άφησε στο απυρόβλητο τον Ιδιωτικό Τομέα να κερδοσκοπεί με την ευγενή χορηγία της Κυβέρνησης;

Εμείς λοιπόν δεν ξεχνάμε και δεν τσιμπάμε από τα «καθρεφτάκια» που μοιράζει ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση. Συνεχίζουμε τον Αγώνα για ένα Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας για τις ανάγκες των Πολιτών και της Κοινωνίας, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας το επόμενο διάστημα.

Υ.Γ : Την ίδια ώρα που ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν «καθρεφτάκια», ο κ. Πλεύρης ξεδίπλωνε τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σχέδια της Κυβέρνησης στην Υγεία, υποσχόμενος  τη μετατροπή του ΕΟΠΠΥ σε ασφαλιστική εταιρεία και την είσοδο Ιδιωτών στα Νοσοκομεία τα απογεύματα και τις συμπράξεις με τον Ιδιωτικό Τομέα με όρους υποτέλειας.

Ενώ η κ. Γκάγκα μείωνε κατά 80% τα χειρουργεία ( το 2020 ακυρώθηκαν 130.000 χειρουργεία..). Το πραγματικό πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης της Ν.Δ.…