Διοίκηση ΠΓΝ Ιωαννίνων: Εργαλειοποιούν τη Πανδημία, στοχοποιώντας και τιμωρώντας εργαζόμενους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΜΑ:

Διοίκηση ΠΓΝ Ιωαννίνων: Εργαλειοποιούν τη Πανδημία, στοχοποιώντας και τιμωρώντας εργαζόμενους,  ανοίγοντας το δρόμο για τα «δικά μας» παιδιά και τις κομματικές μεταγραφές.

Τελικά η φάμπρικά που έχει ανοίξει η Διοίκηση των Αρίστων της Κυβέρνησης της Ν.Δ στο Νοσοκομείο, μαζί με τη ΔΑΚΕ,  για τη τακτοποίηση των παιδιών της ΔΑΚΕ και τα ορφανά του ΠΑΣΟΚ δουλεύει άψογα και  με υπερωρίες.

Αφού τακτοποίησαν σε θέσεις ευθύνης τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ στο Σωματείο, αφού τακτοποίησαν σε θέσεις Προϊσταμένων αρκετά «δικά» τους παιδιά αλλά και υποψήφιες μεταγραφές, καθαιρώντας και μετακινώντας εργαζόμενους, προχωρούν πλέον και σε υπηρεσιακές μεθοδεύσεις, με στόχο τη θεσμική προετοιμασία για την επιπλέον υποβάθμιση και αποπομπή όσων έχουν μείνει σε θέσεις ευθύνης και δεν είναι ΔΑΚΕ ή μεταγραφές.

Τι έκανε λοιπόν η Διοίκηση με τις ευλογίες της ΔΑΚΕ; Βγήκε λοιπόν σεργιάνι, όπως λέει και το τραγούδι, και όλως «τυχαία»  από 50 Κλινικές και 5 τομείς επέλεξαν 2 Κλινικές ενός συγκεκριμένου Τομέα «ανακαλύπτοντας» προβλήματα με το επισκεπτήριο και «πλημμελή» έλεγχο για τη Πανδημία. Με αφορμή όσα διαπίστωσαν στη βόλτα τους, κάλεσαν σε απολογία τους Προϊστάμενους και το Τομεάρχη,  και τους τιμώρησαν με πρόστιμο (2-4 ημέρες) καταλογίζοντας ευθύνες «για διασπορά του ιού τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στη Κοινότητα!!». 

Σύμφωνα λοιπόν με τη Διοίκηση, σε ΟΛΟ το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ όλα δουλεύουν ρολόι ( οι έλεγχοι πλήρεις και τακτικοί, το επισκεπτήριο τυπικό, όλοι με rapid, οι πόρτες κλειστές) και το «κέντρο ανομίας» βρίσκεται σε 2 Κλινικές και στον αρμόδιο Τομεάρχη και τις Προϊστάμενες. 

Γίνεται κατανοητό, ότι οι μεθοδεύσεις και οι διώξεις της Διοίκησης και της ΔΑΚΕ, δεν στοχεύουν στην επίλυση όποιων προβλημάτων μπορούν να υπάρχουν και πρέπει να επιλυθούν.  Είναι εμφανής και αγωνιώδης  η προσπάθεια να στοχοποιήσουν εργαζόμενους (στη προκειμένη περίπτωση τους Προϊστάμενους και κυρίως τον Τομεάρχη..)  προετοιμάζοντας αρνητικές εξελίξεις για τις θέσεις που κατέχουν. Ενώ προκλητικά αφήνουν έξω από το κάδρο θεσμικά εμπλεκόμενους λόγω του ότι είναι στελέχη της ΔΑΚΕ όπως η προσφάτως τοποθετημένη ως Αναπληρώτρια Διευθύντρια. 

Καταλαβαίνουμε ΟΛΟΙ τι θα επακολουθήσει το επόμενο διάστημα για τους συναδέλφους. Ήδη ο Τομεάρχης, με προσόντα και εμπειρία 35 χρόνων, είχε ήδη υποβαθμιστεί υπηρεσιακά, και το μέλλον του είναι αβέβαιο.  Πιθανόν το ίδιο θα ακολουθηθεί και για τους Προϊστάμενους. Ήδη τα «αριστόπουλα» και οι μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ προβάρουν τα κουστούμια τους…

Έτσι οι Άριστοι του Επιτελικού- Κομματικού Κράτους μέσα σε λίγους μήνες με αγαστή συνεργασία με τη ΔΑΚΕ και τη πλειοψηφία του Σωματείου,  έχουν προχωρήσει στη τακτοποίηση σχεδόν του συνόλου  των «δικών» τους παιδιών αλλά και των αναγκαίων μεταγραφών και έχουν  εξαπολύσει ένα πογκρόμ διώξεων και στοχοποιήσεων κάθε φωνής και εργαζόμενου που είναι απέναντι στις Κυβερνητικές πολιτικές στο χώρο της Υγείας και του Νοσοκομείου.

Δεν είναι τυχαίο, ότι έχουν διωχθεί και μετακινηθεί σχεδόν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι από θέσεις ευθύνης που συμμετείχαν ή στήριζαν το  ψηφοδέλτιο συγκεκριμένης Παράταξης της Αριστεράς. Ενώ η δίωξη και τιμωρία με σαθρά και έωλα επιχειρήματα του Τομεάρχη, γνωστού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ  στο Νοσοκομείο, δείχνει ότι η Διοίκηση διώκει τους υπαλλήλους για τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ τους απόψεις και τις παρεμβάσεις που κάνουν στο Νοσοκομείο ενάντια στις Πολιτικές της Κυβέρνησης και της Διοίκησης.

Ας το μάθουν καλά Διοικούντες, παρατρεχάμενοι της ΔΑΚΕ και όσοι περιέργως σιωπούν από το Σωματείο.  Σε όσες μεθοδεύσεις, απειλές και διώξεις και εάν προχωρήσουν ΕΜΕΙΣ θα συνεχίσουμε τον Αγώνα στη πρώτη τη γραμμή . 

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ…