ΑΡΜΑ: Άνθρακας οι «υποσχέσεις- θριαμβολογίες» της ΔΑΚΕ για ΜΕΓΑΛΗ παράταση των συμβάσεων

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΡΜΑ:

Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, λειτουργώντας σαν «λαγοί» του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης, με ανακοίνωση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έτρεξαν να προλάβουν τη παράταση των συμβάσεων ότι έγιναν « κατόπιν ενεργειών τους». Όπως δήλωσαν και παρήγαγαν πρόθυμα σε όλη την Ελλάδα « Η Πανελλήνια ΔΑΚΕ Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει όλους τους συναδέλφους/ες, ότι σύμφωνα με εξακριβωμένες και έγκυρες πηγές, όλες οι συμβάσεις (επικουρικοί, σοχ, οαεδ) όλων των ειδικοτήτων θα παραταθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες  που μιλούσαν για απολύσεις στο χώρο της δημόσιας υγείας και εκστόμιζαν επαναστατικές κορώνες». Μάλιστα, αρκετά στελέχη της ΔΑΚΕ, το αναπαρήγαγαν σαν Ανακοινώσεις Σωματείων ( όπου έβαζαν και τη δική τους συμβολή στην επικείμενη παράταση των συμβάσεων..) όπως στη Λέρο.

Να θυμίσουμε εδώ, ότι η προηγούμενη παράταση των συμβάσεων ήταν από 1 χρόνο (Επικουρικοί) έως 14 μήνες (σοχ). Σύμφωνα δε με τις θριαμβολογίες της ΔΑΚΕ, ήταν αυτονόητο ότι η παράταση θα ήταν πάνω ένα έτος (μιλούσαν και για 2 χρόνια…)  σύμφωνα με τη δήλωση τους «θα παραταθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Και πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρις», δια στόματος της Αναπλ. Υπουργού κ. Γκάγκα, ήρθε ΗΧΗΡΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ των όσων έταζαν και υποσχόταν στους εργαζόμενους οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, αδειάζοντας τους πανηγυρικά. Τι δήλωσε η κ. Υπουργός; « η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών υγείας, δήλωσε ότι οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού θα παραταθούν για έξι μήνες!! ( αυτό είναι το μεγάλο χρονικό διάστημα…) ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες στα νοσοκομεία και σε όλες τις μονάδες υγείας του δημοσίου συστήματος…. Η παράταση που αναμένεται να νομοθετηθεί τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Υγείας, θα αφορά στο επικουρικό προσωπικό αλλά και τους συμβασιούχους οι συμβάσεις των οποίων λήγουν από τον Οκτώβριο του 2021 έως και το τέλος Δεκεμβρίου του 2021. Η απόφαση της κυβέρνησης πάντως θα αφορά τόσο γιατρούς και νοσηλευτές, όσο και διοικητικούς και λοιπό προσωπικό.» 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της κ. Υπουργού, η παράταση θα είναι ΜΟΝΟ 6 ΜΗΝΕΣ ( δηλαδή όσοι λήγουν 31/10/21 θα παραταθούν έως 30/4/22 και όσων λήγουν 31/21/21 θα παραταθούν έως 30/6/22) . Ενώ, από τις δηλώσεις της κ. Υπουργού, δεν φαίνεται να υπάρχει παράταση για τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ, που οι συμβάσεις λήγουν από 28/2/22 και ύστερα. Ενώ ερωτηματικά, που περιμένουν άμεσες απαντήσεις, προκύπτουν πιθανώς και για τις σοχ.

Όπως προκύπτει από της δηλώσεις της αρμόδιας κ. Υπουργού, τα όσα έτρεξαν να προλάβουν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ δεν ανταποκρίνονται στις αποφάσεις του Υπουργείου, μια και οι θριαμβολογίες και οι πανηγυρισμοί ότι «θα παραταθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα» αποτυπώνουν μια παράταση μόνο 6 μηνών, η μικρότερη παράταση που έχει δοθεί στα χρόνια της Κυβέρνησης της Ν.Δ για τους συμβασιούχους. 

Για άλλη μια φορά, οι «λαγοί» αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Περιμένουμε τώρα να δούμε τι θα λένε στους εργαζόμενους, τώρα που όσα τους υποσχέθηκαν, αποδείχθηκαν μεγάλα ψέματα…

Εμείς θα συνεχίσουμε τον Αγώνα για τη Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των Συμβασιούχων με Ειδικές  Προκηρύξεις  και Μοριοδότηση. ΕΔΩ  και ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΗ και ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ για τους Επικουρικούς, τους εργαζόμενους του  ΟΑΕΔ και τις Ατομικές Συμβάσεις στις Υποστηρικτικές Υπηρεσίες. Επανασύσταση ΟΛΩΝ των Οργανικών Θέσεων των Υποστηρικτικών Υπηρεσιών, το ΟΡΙΣΤΙΚΟ διώξιμο των Εργολάβων και τη κάλυψη τους με Μόνιμο Προσωπικό .