Γ. Μακράκης: Τα κενά στην Α/βάθμια στο Ηράκλειο θα είναι πολλά (ηχητικό)

Την βεβαιότητα πως θα υπάρξουν πολλά κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Ηρακλείου υποστηρίζει ο Γιώργος Μακράκης, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου “Δ. Θεοτοκόπουλος”. Αιτίες είναι η χρόνια αδιοριστία και ο μεγάλος όγκος συνταξιοδοτήσεων.

Να σημειωθεί πως για τα εκπαιδευτικά κενά και τον πίνακα κατάταξης στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός», προέβησαν σε παρέμβαση, ζητώντας τα παρακάτω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:-Προτεραιοποίηση στον πίνακα κατάταξης των συναδέλφων που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες και έχουν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα.-Ανακοινοποίηση του πίνακα κατάταξης με τη δυνατότητα τροποποίησης των δηλώσεων, ώστε να ληφθεί υπόψη η νέα σειρά όλων των συναδέλφων.-Τροποποίηση των πακέτων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, προκειμένου να διατεθούν όλες οι διαθέσιμες διδακτικές ώρες και ποιοτική βελτίωσή τους με τη λογική της επιλογής όμορων σχολείων.-Καμία λειτουργική υποβάθμιση ή συρρίκνωση σχολείων, καθώς αυτό διαπιστώνεται στα κενά των δασκάλων σε σχολεία της υπαίθρου. Το γεγονός αυτό προκαλεί αρνητικό αντίκτυπο τόσο στο παιδαγωγικό και μαθησιακό αποτύπωμα, όσο και στη διαμόρφωση συνθηκών αποδυνάμωσης που οδηγεί μακροπρόθεσμα σε κλείσιμο σχολικών μονάδων.

Υπενθυμίζουμε ότι η σχολική χρονιά πρόκειται να αρχίσει στις 13 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οπότε δάσκαλοι, καθηγητές και φοιτητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε εργαστηριακό τεστ. Οι μαθητές θα μπορούν να μπουν στις τάξεις τους, έχοντας υποβληθεί σε δυο self tests την εβδομάδα με αρνητικό αποτέλεσμα, ή με πιστοποιητικό εμβολιασμού για άνω των 12 ετών.

Mεταξύ άλλων ο κ. Μακράκης αναφέρθηκε στην πιθανή δραστική περικοπή στις παράλληλες στηρίξεις, στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και στον αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών που σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας, εκφράζοντας τον προβληματισμό του και ζητώντας  να μην υπάρξει καμία παραποίηση στα πραγματικά κενά που θα στείλουν οι Διευθύνσεις εκπαίδευσης στο ΥΠΑΙΘ είτε αφορά στα κενά της γενικής είτε της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης .

politica.gr