Η κυβέρνηση καταργεί στην πράξη τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου – Όλες και όλοι στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 29 Ιουνίου

Με την ΚΥΑ που κοινοποιήθηκε σε ΦΕΚ (αρ.φ. 2332/2-6-21) Υπουργείο Παιδείας και κυβέρνηση δίνουν τη δυνατότητα στους δήμους να λειτουργούν τις δομές ΚΔΑΠ με τη λήξη του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος του σχολείου (στις 13.15΄). Κατά συνέπεια θα υπάρχει η παράλληλη λειτουργία των ΚΔΑΠ με τα ολοήμερα τμήματα των σχολείων. Επιπλέον, η επίθεση στο ολοήμερο σχολείο συνεχίζεται με την ένταξη στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων των ΚΔΑΠ της μελέτης και προετοιμασίας των σχολικών μαθημάτων και πλήθος δραστηριότητων (εικαστικά, γυμναστική, μουσική) που αποτελούν διδακτικά αντικείμενα στο ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου. Το γεγονός αυτό, πέρα από την αντιπαιδαγωγική αποτύπωση στην ποιότητα της εκπαίδευσης, θα οδηγήσει ανεπαίσθητα στη σταδιακή κατάργηση του ολοήμερου σχολείου και στη μείωση των θέσεων εργασίας. Προφανώς, βέβαια, αυτή είναι η κεντρική επιδίωξη της κυβέρνησης.

Είναι ολοφάνερο πως και με τη ρύθμιση αυτή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει την πρόθεσή της να συρρικνώσει το Δημόσιο Σχολείο και συνολικά την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Δεν θα τους περάσει!

Όλες και όλοι στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 29 Ιουνίου για τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και την δυναμική μας αντίδραση ενάντια στην επίθεση που δέχεται το Δημόσιο Σχολείο.