Εργασιακό νομοσχέδιο / Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με ΑΔΕΔΥ

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις 11:00, ενόψει της 24ωρης γενικής απεργίας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη την Πέμπτη

Με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε σήμερα Τρίτη το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις 11:00, ενόψει της 24ωρης γενικής απεργίας, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη την Πέμπτη 10 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη αποκάλυψε ένα ακόμη καίριο πλήγμα που επιχειρεί η ΝΔ στα εργασιακά δικαιώματα. Μεταξύ άλλων καταργεί τη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στα συνδικάτα, όταν μια απεργία κρίνεται παράνομη και καταχρηστική από το δικαστήριο, να την επαναπροκηρύσσουν μέσω άλλου, δευτεροβάθμιου σωματείου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού άκουσε τις θέσεις των Συνδικάτων για την ισοπέδωση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων από το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, δεσμεύτηκε για την κατάργησή του.

Την ίδια στιγμή, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι περιοδείες, οι παρεμβάσεις, οι δράσεις και η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το τι φέρνει το ν/σ – «οδοστρωτήρας» Χατζηδάκη.

ΦΩΤΟ: (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

ΑΥΓΗ