Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στέλνει στη Δικαιοσύνη τον Στ. Μπαλάσκα

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων παραπέμπει σήμερα στη Δικαιοσύνη τον συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ, για προκλητικές δηλώσεις του.

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ θα στείλει το απόσπασμα με τις προκλητικές δηλώσεις του συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ, Σταύρου Μπαλάσκα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο έκπτωτος συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος πολύ συχνά επιλέγει να τοποθετείται με ερειστικό τρόπο, πρόσφατα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA, προκειμένου να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών την Αστυνομία για την έξαρση της εγκληματικότητας, βολικά επέρριψε ευθύνες στη Δικαιοσύνη.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση στην οποία τονίζει: «Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους».

Ακόμη, όπως επισημαίνει: «Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media. Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους. Θα αποστείλουμε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απόσπασμα των δηλώσεων του συγκεκριμένου εκπροσώπου της Αστυνομίας. Με τον τρόπο αυτό θα απαντάμε πλέον σε κάθε ανάλογη πρόκληση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταύρος Μπαλάσκας, είχε επιχειρήσει να μετακυλήσει της ευθύνες της ΕΛΑΣ στη Δικαιοσύνη για την έξαρση της εγκληματικότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το πρόβλημα δεν είναι η Αστυνομία που τους πιάνει και τους παραπέμπει. Η Δικαιοσύνη είναι το πρόβλημα. Εκεί χρειάζεται να ρυθμιστούν κάποια πράγματα» είχε υποστηρίξει συγκεκριμένα. «Ας βγάλουν το ματάκι τους πάνω από την Αστυνομία. Το πρόβλημα είναι οι ποινές, αποφάσεις, δικαστικοί, παραδικαστικά. Εκεί γίνεται ένας κουβάς ολόκληρος και μέσα στον κουβά υπάρχει… Ας πάψουν να ασχολούνται με το δικό μας υπουργείο, και ας αρχίσουν να ασχολούνται με ένα άλλο υπουργείο. Δεν φταίμε εμείς συνέχεια. Εμείς τους πιάνουμε, τους δίνουμε στη Δικαιοσύνη, τους δίνουμε φακέλους, τους λέμε που είναι, πόσο μπήκαν μέσα, το παρελθόν τους, το μέλλον τους, τα λέμε».

Πηγή: http://www.rosa.gr