Νέα κινητοποίηση εκπαιδευτικών αύριο για τους μόνιμους διορισμούς

  • Οι εξαγγελμένοι διορισμοί των 10.500, σε βάθος διετίας μάλιστα, δεν αρκούν! Αυτό υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί που καλούν σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο, έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Το «παρών» στην κινητοποίηση δίνουν δεκάδες σύλλογοι εκπαιδευτικών που τονίζουν ότι, πλέον, έπειτα από μία δεκαετία αδιοριστίας, οι ανάγκες της εκπαίδευσης είναι αδύνατον να καλυφθούν με 10.500 διορισμούς, την ώρα που η φετινή χρονιά κλείνει με περισσότερους από 50.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γενικής παιδείας και Ειδικής Αγωγής, ενώ παράλληλα συνταξιοδοτούνται πάνω από 8.000 εκπαιδευτικοί.

Πέραν των μαζικών και μόνιμων διορισμών που αποτελεί πάγιο αίτημα του εκπαιδευτικού κόσμου, οι Σύλλογοι που συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση προτάσσουν το μείζον και άμεσα σχετιζόμενο ζήτημα της εκκρεμούς σύστασης οργανικών θέσεων για τουλάχιστον έξι ειδικότητες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Μεταξύ αυτών και οι εκπαιδευτικοί θεατρικής αγωγής.

Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ) από κοινού με την Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων (ΕΝΕΚΕΜ) καλούν στην κινητοποίηση της Παρασκευής στις 13.30, στην οποία μέχρι στιγμής έχουν εκφράσει τη στήριξή τους τουλάχιστον 17 σύλλογοι τόσο από την Αθήνα όσο και από άλλες πόλεις της χώρας, με αντίστοιχες κινητοποιήσεις στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Μάλιστα, αρκετοί είναι οι σύλλογοι που έχουν προκηρύξει για εκείνη τη μέρα διευκολυντικές στάσεις εργασίας, προκειμένου να καλύψουν συνδικαλιστικά όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, αφού οι δύο μεγαλύτερες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ), δεν έχουν εκφράσει σαφή στήριξη, τουλάχιστον όχι προσώρας, κάτι το οποίο έχει σχολιαστεί αρνητικά από τους θιγόμενους εκπαιδευτικούς.

«Για μια ακόμη φορά συγκεντρωνόμαστε και διαμαρτυρόμαστε στο υπουργείο Παιδείας, ζητώντας και απαιτώντας εκ νέου την αποσαφήνιση των προθέσεων του υπουργείου όσον αφορά την κατανομή ανά κλάδο των επικείμενων 10.500 διορισμών στην εκπαίδευση. Διορισμών που έρχονται μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας και ενώ οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών άγγιξαν τις 50.000. Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θεατρολόγοι, ηθοποιοί, εικαστικοί, μουσικοί, ξενόγλωσσοι και Πληροφορικής ζητούν το αυτονόητο: ισοκατανομή ανά κλάδο και βαθμίδα αναλογικά των προσλήψεων.

Πρωτοβάθμια σωματεία εκπαίδευσης και σύλλογοι στηρίζουν το δίκαιο αίτημά μας. Αναμένουμε και τις ομοσπονδίες. Δεν θα δεχτούμε την αοριστολογία και τις γενικεύσεις. Οφείλουν να δώσουν λύση στο μείζον κοινωνικό και ηθικό ζήτημα που έχει προκύψει για τους χιλιάδες ελαστικά εργαζόμενους της τελευταίας εικοσαετίας. Μέχρι εδώ!» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η πρόεδρος του ΠΕΣΥΘ, Ανθή Κοντορούση.

Πηγή : https://www.efsyn.gr