Μητσοτάκης & Κεραμέως νομοθετούν πιστεύοντας πως θα κρατήσουν για πάντα κλειστά τα Πανεπιστήμια και τους νέους κλεισμένους στα σπίτια τους

του George Petropoulos από ανάρτηση στο FB

Θα κλείσει ένα στα τρία Πανεπιστημιακά τμήματα, παραδέχθηκε η Κεραμέως.

Αλλά μην ανησυχείτε, θα ανοίξουν κολλέγια υποβαθμισμένων σπουδών τιποτολογίας για να πληρώνουν οι γονείς και τα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν κάτι. Αυτοί της «μεσαίας τάξης» γιατί οι άλλοι, της κυβερνητικής παρέας, θα μπορούν ν αγοράσουν πτυχία και κύρος στα γνωστά πανεπιστήμια της αλλοδαπής.

Άλλωστε, ο πρωθυπουργός μας περηφανεύεται πως πήρε τρία πτυχία σε εφτά χρόνια. Τον ξέρουν τον τρόπο

Ανακοίνωσε επίσης την διεξαγωγή φοιτητικών εκλογών με ενιαίο ψηφοδέλτιο, γιατί έτσι κι αλλιώς μισούν κάθε τι συλλογικό. Κάποιοι, καλοπροαίρετοι και ίσως αφελείς, θα πιστέψουν πως έτσι θα χτυπηθεί η παραταξιοποίηση και ο έλεγχος των φοιτητικών συλλογών από την ΔΑΠ Α.Ε.

Μάλλον χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα. Μόνο άτομα θα είναι υποψήφιοι που θα κάνουν προσωποκεντρικές προεκλογικές εκστρατείες, πιθανά δαπανηρές, θα υπόσχονται πάρτι στην Αράχωβα, σημειώσεις και ρουσφέτια για να περάσουν οι ψηφοφόροι κανένα μάθημα.

Κάπως σαν τις αμερικάνικες νεανικές κωμωδίες με τις αδελφότητες, με βάση τις οποίες νομοθετεί η Κεραμέως, ασφαλώς με μια βαλκανική εσάνς. Δεν ξέρω αν έχει περάσει κυβέρνηση με τόσο μίσος και καταστροφικό μένος για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Αλλά και ένα απροκάλυπτο μίσος, έμφυτο, του συντηρητισμού, για την νεότητα. Το γέλιο, την υπέροχη απερισκέψία, την αταξία και το γοητευτικό χάος των νέων ανθρώπων.

Ο Μητσοτάκης και η Κεραμέως, νομοθετούν, και καταστρέφουν πιστεύοντας πως θα κρατήσουν για πάντα κλειστά τα Πανεπιστήμια και τους νέους κλεισμένους στα σπίτια τους και μια σιγή νεκροταφείου.

Αμ δε…τα πίστεψαν κι άλλοι αυτά και δεν είχαν καλό τέλος