Παπαχελάς για Θεοδωρικάκο: «Επαγγελματίας της παροχολογίας»

Διαβάζουμε στο aftodioikisi.gr:

Η aftodioikisi.gr σας έχει ενημερώσει εδώ και αρκετό καιρό ότι ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος βρίσκεται στο στόχαστρο του πρωθυπουργού και του Μαξίμου.

Και ότι σε έναν επικείμενο ανασχηματισμό θα δει σίγουρα την έξοδο από το υπουργείο Εσωτερικών και πιθανότατα από την κυβέρνηση. Ο sir Τάκης, βεβαίως, κάνει τις κινήσεις προς συγκεκριμένους πολιτικο -οικονομικούς παράγοντες (σ.σ. περισσότερα σε επόμενο ρεπορτάζ), αλλά, όπως λένε οι επαΐοντες, «δύσκολα θα σώσει το τομάρι του».

Ένα ακόμη «χτύπημα» στον υπουργό Εσωτερικών δίνει σήμερα με πρωτοσέλιδο άρθρο του στην «Καθημερινή», ο διευθυντής της εφημερίδας Αλέξης Παπαχελάς.

Υπό τον τίτλο «Ας σταματήσει επιτέλους η φλυαρία», ο Α. Παπαχελάς, τονίζει χαρακτηριστικά: «…Έχουμε όμως και τους επαγγελματίες της παροχολογίας. Κάθε λίγες ημέρες, κάποιο κυβερνητικό στέλεχος θα κάνει μια διαρροή για το πώς θα σβήσουν τα χρέη, πώς η δόσεις θα γίνουν 660, ή θα χαριστούν όλα τα δάνεια…. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των εξαγγελιών ή των διαρροών δεν έχει το πράσινο φως από το Μαξίμου. Ένας μοναχικός αναπληρωτής υπουργός προσπαθεί να προσγειώσει τη συζήτηση στην πραγματικότητα και να μειώσει τις προσδοκίες της κοινής γνώμης», προσθέτει.

Μπορεί ο διευθυντής της «Καθημερινής», λόγω αστικής ευγένειας να μην κατονομάζει πρόσωπα, αλλά είναι σαφές ότι η αφορμή είναι η υπόθεση με τα χρέη προς τους δήμους σε 120 δόσεις (εντάξει, ο sir Τάκης δεν έφτασε και στις… 660):.

Ο υπουργός Εσωτερικών την προανήγγειλε περιχαρής στα κανάλια, όπου βγαίνει σχεδόν καθημερινά (σ.σ. κυβερνητικοί παράγοντες τονίζουν ότι «σε λίγο θα ξεπεράσει και τον Άδωνη»), στη συνέχεια την έφερε στη Βουλή, για να τον «καπελώσει» ο Θ. Σκυλακάκης (σ.σ. ο αναπληρωτής υπουργός, που «προσπαθεί να προσγειώσει τη συζήτηση -σ.σ. και τον υΠΕΣ- στην πραγματικότητα») και να την αποσύρει.

Το άρθρο του διευθυντή της «Καθημερινής»

«Με κούρασε»

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της «Καθημερινής», όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, μετά την διάρρηξη, πρόσφατα, των σχέσεων του κ. Θεοδωρικάκου με έναν ακόμη στενό συνεργάτη του (σ.σ. του τελευταίου με τον οποίο μιλούσε στο Μαξίμου), έστειλε ο κ. Μητσοτάκης και δημοσίως μήνυμα σχεδόν προ διμήνου, στον υπουργό του.

Συγκεκριμένα, όταν στις αρχές Νοεμβρίου στη στήλη «Θεωρείο» της εφημερίδας, που, ως γνωστόν αποτελεί την επίσημη φωνή του Μαξίμου στο χώρο του Τύπου, γραφόταν ότι «ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος σε υπουργό του, είπε σε σύσκεψη ότι «με κούρασε…», εννοούσε τον κ. Θεοδωρικάκο…

Οι αρμοδιότητες και το ν/σ για το ΑΣΕΠ

Άλλωστε, λίγες ημέρες νωρίτερα ο ίδιος του είχε αφαιρέσει αρμοδιότητες, δίνοντας τες στον «αγαπημένο του Μαξίμου» (σ.σ. οι πληροφορίες λένε ότι τα δέχεται όλα, ακόμη και τους απότακτους),  υφυπουργό Θ. Λιβάνιο. Θέμα, που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποτέλεσε και την αφορμή της ρήξης με τον στενότατο πρωθυπουργικό συνεργάτη.

Ενώ πρόσφατα, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, τον «άδειασε» με το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ, το οποίο ο κ. Θεοδωρικάκος το παρουσιάζει ως μεγάλη μεταρρύθμιση.