Μείωση των τακτικών χειρουργείων κατά 70% με «άνωθεν εντολή» στο Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά

«Στις ιδιωτικές κλινικές της ευρύτερης περιοχής οι προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αλλά αντίθετα αυξήθηκαν πολύ καθώς αρκετοί ασθενείς δεν μπορούν να χειρουργηθούν στα δημόσια νοσοκομεία λόγω της άνωθεν εντολής»

Με άνωθεν εντολή (από την κυβέρνηση και από την 2η ΥΠΕ) η τακτική χειρουργική δραστηριότητα στο νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά έχει μειωθεί κατά 70% δήθεν για λόγους «αποφυγής της ενδονοσοκομειακής διασποράς της επιδημίας».

Αυτό το είχε καταγγέλλει από την πρώτη στιγμή που βγήκε η σχετική οδηγία το ΑΡΜΑ υγειονομικών.

Δείτε εδώ σχετική ανακοίνωση : Κατάργηση της Χειρουργικής λειτουργίας των Νοσοκομείων, επέλεξε η Κυβέρνηση. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Σήμερα η ΑΡιστερή Συσπείρωση Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά κάνει την ίδια καταγγελία. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Στις ιδιωτικές κλινικές της ευρύτερης περιοχής οι προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αλλά αντίθετα αυξήθηκαν πολύ γιατί αρκετοί ασθενείς που δεν μπορούν να χειρουργηθούν στα δημόσια νοσοκομεία λόγω της άνωθεν εντολής για περιορισμό των χειρουργείων, προσφεύγουν στις ιδιωτικές κλινικές. Μάλλον για την κυβέρνηση και για την διοίκηση της 2ης ΥΠΕ ο κορονοϊός μόνο στα χειρουργεία του ΕΣΥ κολλάει ενώ στα χειρουργεία των ιδιωτικών κλινικών δεν κολλάει αλλά κολυμπάει.

Και το πιο εξοργιστικό: πολλές από αυτές τις ιδιωτικές κλινικές που εκμεταλλεύονται την άνωθεν εντολή μείωσης των χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία για να κερδοσκοπούν ασύστολα αυξάνοντας κατακόρυφα τα δικά τους χειρουργεία, τροφοδοτούνται με αίμα και παράγωγα από τα δημόσια νοσοκομεία για να κερδοσκοπούν κάνοντας τις χειρουργικές επεμβάσεις τις οποίες η κυβέρνηση και η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ έχουν απαγορεύσει στα δημόσια νοσοκομεία. Η Αιμοδοσία του Γενικού Νίκαιας για παράδειγμα υποχρεώνεται να τροφοδοτεί μια σειρά ιδιωτικές κλινικές της ευρύτερης περιοχής οι οποίες μάλιστα ουδέποτε φροντίζουν για την αναπλήρωση. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που το νοσοκομείο έχει στραγγίξει από αίμα ακόμα και για τις δικές του επείγουσες ανάγκες (επείγουσες μεταγγίσεις, χρονίως μεταγγιζόμενοι θαλασσαιμικοί σσθενείς κλπ).

Μια χαρά λοιπόν τα κανόνισαν ο υπουργός κ. Κικίλιας, ο υφυπουργός κ. Κοντοζαμάνης και ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Ροϊλός: δραστικός περιορισμός της χειρουργικής δραστηριότητας μόνο στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία από ιδιωτικές κλινικές που όχι μόνο δεν μείωσαν αλλά αντίθετα αύξησαν την χειρουργική τους δραστηριότητα για να εκμεταλλευτούν την μείωση στο ΕΣΥ και που χρησιμοποιούν το αίμα του ΕΣΥ γι’ αυτήν τους την χειρουργική δραστηριότητα.

Επειδή το παραπάνω αίσχος περιγράφεται μόνο με τρεις λέξεις (υποκρισία – διαπλοκή – κερδοσκοπία) απαιτούμε να επανέλθει ΑΜΕΣΩΣ η χειρουργική δραστηριότητα στο νοσοκομείο μας και στα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία του λεκανοπεδίου στο επίπεδο που ήταν ως τέλος Οκτωβρίου. Επίσης το αίμα που συλλέγεται με κόπο και με αυτοθυσία από τους συναδέλφους της Αιμοδοσίας μας και από τους εθελοντές μας αιμοδότες να αξιοποιείται κατά προτεραιότητα για τις αυξημένες ανάγκες του δημόσιου νοσοκομείου. Τέλος να γίνει πραγματική επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και να υποχρεωθούν να νοσηλεύουν ασθενείς της επιδημίας».