Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας  

ΑΜΑΛΙΑΔΑ, 02/12/2020                          

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα ψεύτικα  τα λόγια τα μεγάλα.

Ούτε ουρολογική,  ούτε ορθοπεδική.                                                                              Μόνο εμβολιαστικό κέντρο. Αυτός θα είναι ο ρόλος του νοσοκομείου.

Τελικά όταν λένε ότι κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο δεν περιμέναμε ότι  αρκούσε μόνο μια εβδομάδα για να φανεί η ωμή και σκληρή πραγματικότητα.Δεν πέρασαν δυο μέρες από τη λειτουργιά κόβιτκλινικής στον Πύργο και αποδείχτηκε περίτρανα  αυτό που φωνάζαμε: 17 κρεβάτια δεν φτάνουν πουθενά.Μετά την περιβόητη συνέντευξη τύπου των διοικούντων«περί σχεδίου και ρόλου» στην Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας  στην κοβιτεποχή, με την αθρόαπροσέλευσηεπικουρικούπροσωπικού και ανάπτυξη ουρολογικής και ορθοπεδική ςκλινικής στους χώρους του νοσοκομείου Αμαλιάδας,διευκρινίζουμε τα εξής:

Οι ιατροί ουρολόγοι και ορθοπεδικοί από Πύργο, με την μια εντολή μετακίνησης έρχονται Αμαλιάδα  σε πρωινό ωράριο,με την άλλη  επιστρέφουν  για εφημερίες στον Πύργο. Ουδέποτε μετακινήθηκε ο πολύτιμος και απαραίτητος εξοπλισμός τους για την πραγματοποίηση της εργασίας τους. Ουδέποτε μπήκαν σε εφημερία στην Αμαλιάδα και δεν έγινε κανένα ιατρείο στο νοσοκομείο ,παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, να  ετοιμαστεί κατάλληλος χώρος. Αντίθεταμετακινήθηκαν να εφημερεύσουν στην προηγούμενηέδρατους,δηλαδή στον Πύργο. Είναι αδιανόητομετά από 10 μέρες που εξαγγέλθηκε η μεταφορά τους να μην έχει έρθει στην Αμαλιάδα  ο εξοπλισμός τους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Είναι απολύτως αληθή τα δημοσιεύματα τοπικής εφημερίδας περί «θέατρο του παραλόγου» Ενώ λοιπόν μετέφεραν τους ιατρούς από Πύργο  «άρονάρον»-χάρη των εντυπώσεων -ανακοινώνοντας πανηγυρικά,ότι  δήθεν αναβαθμίζουν το νοσοκομείο «με σχέδιο»,τώρα τους επιστρέφουν πίσω άπραγους και αναζητούν χώρους σε θαλάμους της βραχείας νοσηλείας στον Πύργο. Το όλο σχέδιο αποδεδείχθηκε ένα «φιάσκο.» Και αν  ήθελαν πραγματικά να αξιοποιήσουν τους χώρους της Αμαλιάδας, δεν γνώριζαν ότι με το υπάρχον προσωπικό και με μετακινημένο ένα μεγάλομέρος   από αυτό, προς Πύργο, είναι αδύνατη η κάθε λειτουργιά. Μήπως υπολογίζουν στο  επικουρικό προσωπικό που θα έρθει,αν έρθει, όποτε έρθει, με πρόσχημα τις ανάγκες του κοβιτ, σε ένα νοσοκομείο που δεν διαχειρίζεται κόβιτ?? Και μέχρι να εκπαιδευτούν θα έχει περάσει το κόβιτ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι δυστυχώς κάποιοι αυτές τις δύσκολες ώρες ,εκμεταλλευόμενοι  την αγωνία και ανεργία των συμπολιτών μας  ,τάζουν διορισμούς και θέσεις προτρέποντας νέους να υποβάλουν αιτήσεις  για τις επικουρικές θέσεις  του νοσοκομείου σε ένα  πληροφοριακό σύστημα υπερφορτωμένο με μόνη πραγματικά ανοιχτή διαδικασία για την περιοχή μας της ειδικότητας του ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ που για προφανείς λόγους το υποκρύπτουν.

Μετά την χθεσινή σύσκεψη διευθυντών κλινικών και ιατρών για εφημεριακό πρόγραμμα προκρίθηκε όπως ήταν αναμενόμενο ,η επιστροφή στις λίγες εφημερίες ορθοπεδικού και χειρουργικού τομέα, η επιστροφή στην πρότερη κατάσταση  με μείον 2 συντονιστές διευθυντές , χειρούργο και παθολόγο, με μείον την πνευμονολόγο και μείον 25 νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Αυτή είναι η μόνη και αψεγάδιαστη αλήθεια. Και έπεται συνέχεια …Και επειδή ρωτούν πολλοί, ποιος θα είναι τελικά ο ρόλος του νοσοκομείου στην κοβιτεποχή ,απαντούμε εμβολιαστικό κέντρο!. Η Αμαλιάδα προκρίθηκε ως εμβολιαστικό κέντρο.θα διενεργούνται οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί με προκαθορισμένα ραντεβού  για το  αναμενόμενο εμβόλιο.

Κάθε καλοπροαίρετος πολίτης αυτού του τόπου θα περίμενε, προς αποκατάσταση της αλήθειας να δηλώσουν  οι ιθύνοντες δημόσια  ότι η αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας που προανήγγειλαν για άλλη μια φορά ήταν « φύκια για μεταξωτές κορδέλες» αλλά δυστυχώς όταν χάνεται το μέτρο,αρχίζουν οι ύβρεις για τους αγώνες των εργαζομένων. Δεν έχουμε σκοπό να αντιπαρατεθούμε με κανένα. Εμείς θα λέμε την αλήθεια όσο πικρή και αν είναι. Στηρίζουμε την επιστροφή όλων των μετακινημένων πίσω και ένα ρεαλιστικό πλάνο λειτουργίας του νοσοκομείου μας.Επιφυλασσόμαστε για νομική πλέον διερεύνηση για όλα αυτά τα ευτράπελα,καθώς και για  την ασφάλεια των πολιτών σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τις δημοσιές δομές υγείας  στον νομό Ηλείας.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

           ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ

Για το  ΔΣ

             Ο Πρόεδρος                                                   Η γραμματέας

Σωκράτης Σωτηρόπουλος                          Χαρά Θεοδωρακόπουλου