«Ήλθον, είδον και απήλθον» ο κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, καμία δέσμευση για το Δημόσιο Σύστημα και τους Εργαζόμενους

«Ήλθον, είδον και απήλθον» ο κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη. Ούτε μια ΔΕΣΜΕΥΣΗ ούτε ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ για το Δημόσιο Σύστημα και τους Εργαζόμενους.

Σαν το κλέφτη, μισή μέρα, εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, που ΟΛΑ τα Νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει πλέον εκτός ορίων, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να διαχειριστεί επικοινωνιακά τις βαρύτατες ευθύνες που έχει ο ίδιος και η Κυβέρνηση της Ν.Δ, που εδώ και 8 μήνες(!!) δεν φρόντισαν να ενισχύσουν με προσωπικό και υποδομές το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Μέσα σε ένα προστατευμένο και αποστειρωμένο πολιτικά περιβάλλον, εμφανίστηκε αρχικά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου μπροστά στους κλακαδόρους της ΔΑΚΕ, αφού είχε αποκλειστεί το Σωματείο και η ΕΝΙΘ, τους ευχαρίστησε απλά, για το έργο που επιτελούν. Μετά επιθεώρησε(!!) τα έργα που εκτελούνται για τη νέα ΜΕΘ, κουβέντα για τις καθυστερήσεις, και απεχώρησε ( Οι πληροφορίες ότι έβαλε και μια μυστριά λάσπη για το καλό, δεν επιβεβαιώνονται. Να ήταν ο Άδωνις, μάλιστα. Ο κ. Μητσοτάκης είπαμε είναι νεοφιλελεύθερος..). Πέρασε από ένα Κ.Υ, χωρίς να πει κουβέντα για τις αθρόες μετακινήσεις Γιατρών και Νοσηλευτών από τη Αθμια στα Νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να έχει καταρρεύσει η Αθμια στη Θεσσαλονίκη, και κατέληξε στο Παπαγεωργίου.

ΑΡΝΗΘΗΚΕ να δει το Σωματείο και την ΕΝΙΘ που τον περίμεναν ( θλιβερή παραφωνία ο έκπτωτος Πρόεδρος του Σωματείου, που συμμετείχε στη φιέστα που στήθηκε..) και απεχώρησε εκφράζοντας, για άλλη μια φορά τις ευχαριστίες του στους εργαζόμενους ( που δεν θέλησε να δει..)

Αφού ολοκλήρωσε την περιοδεία του στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και διαπίστωσε «ιδίοις όμμασι» ότι η Κυβέρνηση τα έχει ΟΛΑ καλά καμωμένα και δεν διαπίστωσε ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (!!), αφού σε καμία δήλωση του δεν διαπίστωσε ΟΥΤΕ ΜΙΑ(!!) ευθύνη της Κυβέρνησης, πέρασε να ψωνίσει κι ένα τσουρέκι Τερκενλή, όπως κάνουν όλοι οι happy travellers όταν πηγαίνουν βόλτα στη Θεσσαλονίκη.

Ολοκλήρωσε ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη χωρίς:

-Να ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ για την ενίσχυση των Νοσοκομείων με ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, εξαγγέλλοντας συγκεκριμένες προτάσεις. ( Αλήθεια πως θα ανοίξουν οι νέες ΜΕΘ. Με τι προσωπικό;)

-Να ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ για την αναγκαία χρηματοδότηση που θέλει το Δημόσιο Σύστημα, αλλά και να εξηγήσει γιατί η χώρα μας είναι προτελευταία στις επιπλέον δαπάνες για το covid, όπως λέει ο ΟΟΣΑ.

-Να ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ για την ένταξη των εργαζομένων στα ΒΑΕ, αίτημα που του έβαλε ακόμη και η ΔΑΚΕ, χωρίς να υπάρξει ΚΑΜΙΑ συγκεκριμένη δέσμευση από τον Ίδιο.

-Να ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ για τη χορήγηση του Επιδόματος- Δώρου Χριστουγέννων, σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους στην Υγεία, ενισχύοντας έμπρακτα τους «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες» όπως έχουν ζητήσει ΕΠΙΣΗΜΑ με δηλώσεις τους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ΟΛΑ τα Κόμματα στη Βουλή( έχοντας καταθέσει και σχετικές ερωτήσεις..) αλλά και ΟΛΗ η Κοινωνία, όπως καταγράφεται σε δημοσιεύματα. Και σε αυτό το ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ, ούτε μια λέξη από το κ. Μητσοτάκη(!!).

Υ.Γ: Φαίνεται ότι ενόχλησε τον κ. Μητσοτάκη, η δήλωση του κ. Τσίπρα «ότι εγώ πάω στα Νοσοκομεία και μιλάω με τους εργαζόμενους και εσείς έχετε να εμφανιστεί σε Νοσοκομείο από το Μάρτιο..» και για αυτό επέλεξε να πάει στη Θεσσαλονίκη, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει μόνο την «εικόνα» στα ΜΜΕ, αφού δεν είπε τίποτα για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των εργαζόμενων. Ακόμα και τώρα, τις δύσκολες ώρες που δοκιμάζονται τα όρια του, η Κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης το διαχειρίζονται επικοινωνιακά, προσπαθώντας να κρύψουν τις ευθύνες τους, για όσα έπρεπε να κάνουν αλλά δεν έκαναν τους 8 μήνες που πέρασαν, για την αντιμετώπιση της Πανδημίας. Αλλά πλέον είναι αργά…