Απειλεί ο Σκυλακάκης- όσα ξοδεύουμε τώρα, είναι φόροι που κάποια στιγμή θα μπούνε.

Ο κ. Σκυλακάκης, ο οποίος κατά πολλούς θεωρείται ο ιθύνον νους της Οικονομίας, μίλησε «απειλητικά» για την κοινωνία, λέγοντας ότι οι επόμενοι 4-5 μήνες, θα είναι «δύσκολοι από πολλές πλευρές».

Δηλαδή, τι μας επιφυλάσσει; Δεν του αρκεί το παρατεταμένο lockdown, οι θάνατοι των συμπολιτών μας και η αγωνία για το αύριο, μέσα σε μια Οικονομία, η οποία βρίσκεται σε πλήρη «καταστολή»;

Για τον υπουργό, μάλλον δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, καθώς φαίνεται από τις δηλώσεις του, ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, έστω και αν η χώρα καταστρέφεται γύρω του.

Σε τηλεοπτική εκπομπή, ήταν σαφής για τις προθέσεις του: «Κάθε ευρώ που ξοδεύουμε τώρα, είναι φόροι που κάποια στιγμή θα μπούνε. Φόροι, οι οποίοι δεν θέλουμε να προέρχονται από αύξηση φορολογικών συντελεστών, αλλά από ένα μέρισμα ανάπτυξης.

Αυτά τα χρήματα σε μάκρος του χρόνου θα τα πληρώσουμε πίσω, πρέπει να τα ξοδεύουμε με τη συνειδητοποίηση ότι το κράτος δεν βρήκε κάποια πετρελαιοπηγή. Δανείζεται από το εξωτερικό».

Συνεπώς, κατά τον Θ. Σκυλακάκη, το κράτος κλείνει μαγαζιά και βάζει σε καραντίνα επ’ αόριστον τους πολίτες, για να αντιμετωπιστεί η πανδημία και να τους σώσει, αλλά τα χρήματα για τη σωτηρία τους, θα επιστραφούν στους σωτήρες με φόρους, άσχετα αν ο κόσμος πεινάει, δεν έχει δουλειά και πολύ περισσότερο δεν έχει χρήματα!!!

πηγή