Γ. Πετρόπουλος / Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία για να άρει κοινωνικές ελευθερίες και εργασιακά δικαιώματα

Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την πανδημία για να στερήσει από τον λαό δικαιώματα και ελευθερίες επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Για τις συμβολικές διαμαρτυρίες στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας των εργαζόμενων μίλησε Στο Κόκκινο ο Γιώργος Πετρόπουλος, αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ, ο οποίος στον Νίκο Ξυδάκη επισήμανε ότι έχουν επιστρατευτεί 2.500 αστυνομικοί, κλούβες και αύρες για να αντιμετωπίσουν τις συμβολικές κινητοποιήσεις ανθρώπων, που αγωνιούν για το δημόσιο σύστημα υγείας, που προσπαθούν να προασπίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, όπως το να μην καταργηθεί το 8ωρο 100 χρόνια μετά τη θέσπιση του, και να μην ποινικοποιηθεί η απεργία.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν αντιλαμβανόμενοί παράλληλα ότι είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες και προσπαθούν να πάρουν όλα τα υγειονομικά μέτρα σε αντίθεση με την κυβέρνηση που φέρεται με διαφορετικό τρόπο και δεν σέβεται, εξήγησε ο κ. Πετρόπουλος.

Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΣΥ τόνισε ότι πέραν των εργασιακών αιτημάτων, που είναι προφανώς πολύ σοβαρά, η κινητοποίηση είναι η εκδήλωση της ανησυχίας για τη δημοκρατία στη χώρα μας καθώς η πανδημία εργαλειοποιείται από την κυβέρνηση προκειμένου να περισταλούν εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα και εργαλειοποιείται και για να αρθούν κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες.

Photo εξωφύλλου: Πορεία εργαζόμενων στην Αθήνα στο πλαίσιο της 24ωρη απεργίας (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

https://www.avgi.gr/